Canon lanserar sin första smarta kamera

Från sajten:
image

Canon överraskar genom att lansera sin första smarta kamera. De vill med denna förändra familjens fotografering.

Nya Canon PowerShot PC är en liten smarta kamera som automatiskt tar högkvalitativa bilder på 11.7 megapixlar och filmar i full HD 60p. Kameran har smarta funktioner som automatisk stillbildstagning och filmning vilket ska få oss att tänka i nya banor när vi dokumenterar viktiga händelser i familjen.

Canon PowerShot PX

 

Målgruppen är såvål familjefotografer som de mer teknikintresserade. I kameran finns givetvis många av de tekniska algoritmer och funktioner som gjort företaget till ett av de ledande inom kamerateknik.

Genom att PowerShot PX följer händelseförloppet och komponerar bilden ska naturliga uttryck och reaktioner fångas på ett intelligent sätt. Stöd för röstkommando gör att du enkelt kan ta stillbilder eller kortare filmsekvenser.

Canon PowerShot PX har ett lite format och laddas via USB-C och anslutning sker via inbyggd Wi-Fi. Kameran har även funktioner för ansiktsigenkänning och använder automatisk sökning av objekt så att dina nära och kära kommer med på bilderna. Zoomobjektivet har en brännvidd på 19-57 mm och en flexibel panorering/tiltning som skapar en bred bildvinkel på 340˚ horisontellt och 110˚ vertikalt.

Bilder som tas med PowerShot PX finns tillgängliga i den dedikerade appen, Connect för Mini PTZ Cam, där du enkelt kan välja vilka bilder som ska behållas. Lagring av bilder sker lokalt på ett minneskort. Via appen är det också möjligt att styra kameran manuellt.

En annan funktion är att PowerShot PX kan användas som webbkamera via appen PC Webcam Utility.

Canon PowerShot PX finns i två färger och blir tillgänglig under december månad. Rekommenderat pris är 5 099 kronor.

PowerShot PX kommer att finnas tillgänglig från december 2021, med ett rekommenderat pris inklusive moms på 5 099 kronor.

Vill du läsa mer om kameran kan du göra det här.

Källa: Pressrelease

Full HD 60p? :wink:

Bloody autocorrect :slight_smile:
FIxat, tack!

Ser dock fortfarande ut så här hos mig :

bild

Kanske bara är för mig… :smiley: