Canon lanserar PTZ 4k-kameran CR-N100

Från sajten:
image

En ny version av Canons PTZ-kamera för filminspelningar lanseras nu. Samtidigt introduceras en professionell PTZ-styrenhet för broadcastsändningar och live-events.

Canon har visat upp sin senaste PTZ-kamera CR-N100 med 4K-upplösning. Kameran har panorering/tilt- och zoomfunktion och är avsedd för inomhusbruk. Den har en 4K CMOS-sensor av 1/2,3-typ, DIGIC DV6-processor och ett optiskt 20x zoomobjektiv, som levererar detaljrika tagningar i 4K UHD-upplösning och översamplad HD-video.

Det finns fyra olika motivprogram; porträtt, sport, svagt ljus och spotlight. AF-hybridsystemet kombinerar Contrast AF med extern AF-fasförskjutningsteknik som hjälp till kameraoperatören och levererar snabb och korrekt fokusering av objektet, även i svagt ljus.

I samband med lanseringen av CR-N100 visades även styrenheten RC-IP1000 upp. Denna professionella PTZ-styrenhet har flertalet funktioner för att med högsta precision kunna fånga varje ögonblick.

En funktion för inmatningsövervakning innebär att användarna kan se sina inspelningar på en 7-tums LCD-skärm som sitter på styrenheten, utan att behöva ansluta till en extern monitor. Via skärmen kan användarna få åtkomst till flera kamerainställningar och funktioner, inklusive inställning av fokuspunkten för kamerorna.

Rekommenderat pris för CR-N100 är 28 990 kronor och mer information finns att läsa här. Priset för RC-IP1000 är 73 990 kronor och mer information om denna finns här.

Källa: Pressmeddelande

Galleri

Det är helt klart något med det sexiga namnet!