Canairi är nog den coolaste luftkvalitetsmätaren någonsin

Från sajten:
image

Att luften inomhus ibland är mindre bra vet vi om sedan tidigare. Nu finns snart den gula fågeln Canairi som kan visa på ett tydligt sätt när det är dags för lite frisk luft.

På Kickstarter finns just ett kreativt projekt som kan stöttas av den som vill ha in lite dansk design i sitt hem. Innovationen Canairi är en luftkvalitetsmätare i form av en fågel som har två lägen; upp = allt är bra samt ner = vädra rummet. Idén kommer från forna tiders gruvarbetare som brukade använda en kanariefågel för att se hur luften var. Trillade fågeln av pinn så var det dags att ta sig ut ur gruvan om man inte vill vandra samma väg.

Här kombineras dansk design med kreativitet i företaget Canairi och själva luftkvalitetsmätaren sätts upp på väggen väl synlig. När fågeln dippar vet du att det är dags att släppa in lite frisk luft i rummet. Den inbyggda CO2-sensorn mäter luften i rummet och den drivs av ett uppladdningsbart batteri som ska räcka i 3 månader.

Stort plus för den kreativa designen som verkar gå hem hos människor runt om i världen. De har nått sitt mål och vill du lägga beslag på en själv så kostar den DKK 725 vilket blir strax över tusenlappen i svenska kronor räknat. Du når projektet via länken nedan.

Vad tycker du om konceptet och skulle du kunna tänka dig en gul fågel på väggen därhemma?

Källa: Kickstarter

2 gillningar