Call of Duty: Modern Warfare har hittat tillbaka till sina rötter

Från sajten:
Call of Duty: Modern Warfare har hittat tillbaka till sina rötter | Teknikveckan


image

De första åren när de första spelen i Call Of Duty-serien lanserades så bjöds vi på en härlig mix av utmanande och genomtänkta multiplayer-banor och ett story mode som kändes som en välproducerad Hollywood-film. Men på senare år har de tappat fokus och testat allt från rymden till andra världskriget och resultatet har inte riktigt gått hem – i alla fall inte hos mig.

Nu är Call Of Duty: Modern Warfare här och de har på alla möjliga sätt hittat tillbaka till sina rötter och vi bjuds på ett spel som känns modernt, genomarbetat och med en story som berör och gör det svårt att släppa kontrollen. Kampanjen tar cirka sex timmar att ta sig igenom och visuellt är både karaktärerna och miljöerna otroligt snygga och detaljerade. Vi får även ett kärt återseende i form av Captain Price och i kampanjen får vi en stor variation där vi får spela som rebelledaren Farah Karim, CIA-agenten Alex och Kyle Garrick.

Vi får även uppleva kriget från dess råaste sidor där vi flyr misären som en ung Farah Karim som bevittnar när sin pappa blir mördad. Vi kastas även in i centrala London och hamnar mitt i paniken när ett terrorattentat sker. Det är civila blandat med terrorister som springer på gatorna och kaoset, paniken, explosionerna och all misär berör. I ett uppdrag ska vi även ta oss in i ett hus och ta kål på terroristerna och där är det smyga som gäller och hela huset är nedsläckt. Här får vi ta på oss nightvision och det är väldigt realistiskt gjort jämfört med många andra spel som bara lägger ett mörkgrönt filter över skärmen. På många sätt känns som vi befinner oss i huset och hör hur det knakar i trappen när vi sakta tar oss upp till övervåningen för att antingen sparka in dörrarna eller öppna dem försiktigt.

På det stora hela så känns det verkligen som att Call Of Duty är tillbaka och leverar en episk kampanj som är snygg och otroligt detaljerad. Det är även en stor variation av uppdrag och olika spelsätt vilket gör att vi under kampanjens knappa sex timmar aldrig har tråkigt. Vi hoppas att spelserien fortsätter i samma andra framöver och bjuder på modern krigsföring med både en välarbetad kampanj och ett finslipat multiplayer-läge.

Reklam: Köp Call of Duty: Modern Warfare hos Webhallen.

2 gillningar

Exakt… denna är exakt vad man förväntar sig av en CoD…
Klart bästa CoD på många år

1 gillning

Åh! Helt rätt. Så… för att spela detta OCH Diablo 4… PC eller konsoll, och vilken konsoll i så fall? :slight_smile:

Det som kan ge konsollen en fördel är andelen spel för små barn (4 och 6 åringar…) som finns.