CAKE presenterade nya e-åkcykeln Åik på CES

Från sajten:
image

Åik är namnet på den nya e-cykeln från CAKE som presenterades på CES 2023. Mångsidigheten gör den lämplig för företag som behöver transportera miljövänligare.

Svenska företaget CAKE har presenterat sin senaste innovation på elektronikmässan CES 2023. Den nya e-cykeln Åik (som betyder “stor och tung last” på gutniska) är framtagen för att möta behov hos yrkesverksamma urbana pendlar.

Räckvidden på Åik är hela 360 kilometer och den har en lastkapacitet på hela 200 kilo. Designen består av en modulär aluminiumram vilket möjliggör anpassning beroende på behovet.

Enligt CAKE fyller Åik gapet i kategorin :work series. Då det rör sig om en e-cykel blir det smidigt att ta sig fram i samhället då den kan nyttja cykelvägarna. Även parkering blir enklare än för större motordrivna fordon.

E-cykeln Åik väger endast 35 kilo men är tillräckligt robust för kommersiell användning och uppfyller alla krav för detta ändamål.

Den största innovationen och huvudfunktionen hos Åik är batteriet, eller möjligheten till multipla batterier. Ett utav 750 Wh batterierna kan driva cykeln upp till 120 kilometer, men användare kan koppla på så många som tre batterier för att utöka räckvidden och därav täcka fler kilometer än vad de flesta kör på en enda dag.

Åik är också tillgänglig att köpa för enskilda konsumenter och senare i vår lanseras ett bredare sortiment av accessoarer till e-cykeln. Rekommenderat pris för Åik är 64.700 kronor och den ska vara leveransklar i maj månad i år.

Källa: Pressmeddelande

Galleri