Burger King fasar ut engångsmuggar

Från sajten:
image

Adjö till de bekanta engångsmuggarna! Nästa gång du äter på Burger Kings restauranger kanske du får en återanvändbar mugg.

Under föregående år serverade Burger King kyld dryck i över 10 miljoner engångsmuggar. Det vill de nu ändra på, och istället starta övergången till att använda flergångsmuggar. Planen är att alla BK-restauranger ska ha flergångsmuggar senast under 2024.

Maria Finnerman, innovationschef på Burger King fortsätter:

”Det är ett litet och naturligt steg i rätt riktning. Det är de små framstegen som bidrar och kontinuerligt gör skillnad. Därför är utfasningen av våra engångsmuggar i restaurangerna en del av en större insats där vi tittar på allt vårt emballage och nya vägar till att minska vår klimatpåverkan … Jag hoppas att våra gäster är positiva till de nya muggarna och att vi tillsammans kan minska användningen av engångsemballage”.

EU:s “Engångsplastdirektiv” och Sveriges lagkrav om flergångsmaterial ger direktiv som träder i kraft i januari 2024. Därefter ska serveringar kunna erbjuda mat och dryck i återanvändbara förpackningar.

Källa: Pressrelease

1 gillning

Betyder det att man vid nästa köp kan be dom fylla på den man fick förra gången, eller blir köket fullt av dessa muggar tills man kastar dom? :slight_smile: