Budbee och Instabox slår ihop sig och blir Instabee

Från sajten:
image

Budfirmorna krigar om att få leverera våra paket och nu tar Instabox och Budbee och slår sig samman och blir bolaget Instabee.

Instabox grundades i Stockholm 2015 och de smällde upp smarta paketskåp i mataffärer och köpcentrum där kunderna kunde hämta ut sina paket. Under 2021 började de även med hemleveranser och har idag verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Nederländerna och Tyskland. Budbee kom till världen 2016 och där var fokus att ge kunden möjlighet att se sin hemleverans direkt i appen, fylla i detaljer så som portkod och om paketet kunde lämnas utanför dörren. De är idag verksamma i fem länder, Sverige, Finland, Danmark, Nederländerna och Belgien och nu blir dessa två bolag ett.

Jag tror att det här är två bolag som passar bra ihop och vi delar många grundläggande värderingar. En ömsesidig respekt och beundran har växt fram under lång tid och jag är glad att vi nu enas i arbetet mot vårt gemensamma mål: att transformera e-handelsleveranser med ett stort fokus på både användarupplevelsen och hållbarhet. Jag ser mycket fram emot att se vad vi kan åstadkomma tillsammans,, säger Alexis Priftis.

Det nya bolaget Instabee värderas nu till 18 miljarder kronor och utöver de två grundarna så är investmentbolaget Kinnevik de största ägarna. Förhoppningsvis kommer sammanslagningen betyda att vi pakettörstande kunder kommer att få våra paket ännu snabbare och kanske med en ännu smartare app framöver.

Via pressmeddelande

Kan bli spännande att se hur det här blir. Budbee va länge bäst här i Göteborg men har tappat det helt till Instabox

1 gillning

Instabil :joy:

Ja, hade nog valt BudBox före Instabee :smiley:

Hade varit intressant att få lyssna in på diskussionen kring när de beslutade om vilket gemensamt namn de skulle ha :wink:

2 gillningar

Intressant. När du säger det var det ett tags jag fick något med Budbee. Bara varit Instabox senaste tiden.

Har alltid använt instabox mer men börjat använda BudBee mer sen de började med skåpen. Föredrar att hämta paketen mot att få dem hemlevererade.

Budbees skåp i centrala Göteborg funkar inte, brukar få vänta 1-2 veckor på en ledig lucka. Hemkörningen har funkar bra men har nu också dragit ut på tiden med 2-3 dagar tyvärr. Så känns lite som dom växt ur sin kostym så kan bara vara bra att få dom går ihop tror jag.

Det med att få vänta 2-3 dagar på budet har jag drabbats av med andra budfirmor också. Bl.a. när jag skulle få en leverans med Airmee. Kanske hela branchen har växtvärk.
Skåpen har funkat bra här i Kortedala iaf med Instabox. Var ett tag sedan jag tog något via Budbee skåp.

Ja instabox funkar bra här med, är budbes skåp som är under all kritik