Brydge både lyfter och tynger vår iPad

Från sajten:
image

Många är det som försökt gå över helt till att använda sin iPad Pro som arbetsstation.

Med Brydge Pro+ så kommer vi så nära det bara är möjligt. I och med iOS 14 så kom möjligheten att använda muspekaren på ett funktionellt sätt till iPaden. Apple själva lanserade ett tangentbord med en prislapp som en kortare chartersemester. Brydge däremot kom med en uppdatering av sitt tidigare tangentbord. Det här tangentbordet förvandlar vår iPad Pro till så nära en fullfjädrad dator vi kan komma. Men allt är inte guld och gröna skogar.

Jag har använt mig av min iPad Pro mellan 6 till 8 timmar varje dag under senaste två åren. Jag har haft Apples originalskal med tangentbord på insidan. Jag har trivts med iPaden men sällan använt tangentbordet. Brydge Pro+ ändrar på det här.

Designen är borstad aluminium, tangenterna i svart plast är upphöjda och ger den där goa känslan av studs som vi vill ha när vi använder ett tangentbord. Utöver ett fullstort qwerty-tangentbord så har tangentbordet alla andra knappar vi kan tänkas behöva till iPaden så som ljusstyrka, stäng aktiv app, play, pause, volym upp och ner. De här tangenterna hittar vi som en extra rad längst upp på tangbordet. Men även knappen för att aktivera bakgrundsbelysning på tangentbordet finns på översta raden. Bakgrundsbelysningen har tre olika nivåer,

För att fästa iPaden på tangentbordet så kläms den ner i två metallfästen som har gummivaddering på insidan. Fästena är även gångjärnen som kan rotera 180 °. iPaden sitter här fast som berget utan att det behövs någon mer fästanordning. Men tillräckligt lätt för att kunna ta loss iPaden på en daglig basis.

.

Brydge

Tangentbordet har ett inbyggt batteri som håller i hela 12 månader. Till skillnad från Apples egna tangentbord som använder Smart Connector för att kommunicera med iPaden så kopplar vi ihop Brydge Pro+ med bluetooth och för att skydda baksidan på iPaden så skickar Brydge med ett skydd till baksidan av iPaden som fäster med magneter vilket gör att hela iPaden förutom kanterna nu är skyddade.

Vi har tidigare testat Brydge första tangentbord som nästan fick full pott med den enda invändningen att tangentbordet saknade trackpad. I och med att iPadOS utvecklats och nu har bra stöd för muspekare så är trackpaden som vi finner på Brydge Pro+ helt naturlig utveckling. Men trackpaden är inte komplett än. Det saknas ännu stöd för de gesterna som vi kan använda direkt på iPaden, så som trefinger svep och nyp för att stänga appar.

Men det här kan eventuellt lösas framöver genom att Brydge nu har en app som vi kan starta på iPaden och uppdatera mjukvaran i tangentbordet.

Tyngden som tangentbordet ger är både positiv och negativ. Plötsligt är inte iPaden längre så portabel som utan tangentbord. Upplevelsen blir mer att det är en MacBook vi går runt med. Men med fördelen att vi kan koppla loss skärmen och bara använda iPaden när vi känner för det.

Ett extra stort plus för det här tangentbordet är att det går att fästa iPaden bakochfram och på så sätt få en optimal filmposition på iPaden. Något som alla som någon gång åkt tåg med sin iPad vet kan vara ytterst besvärligt.

SAMMANFATTNING OCH BETYG

Ett tangentbord med studs och kvalitetskänsla. Kompetent och framtidssäkert i form av att mjukvaran kan uppdateras med hjälp av en app. Tangentbordet fungerar till både iPad Pro 2018 och 2020. Det finns till både 12,9″ och 11″. Tangentbordet låter oss komma så nära det bara går en vanlig Macbook med en iPad. Tyngden är påtaglig men något som vi tolererar för funktionerna det ger oss.

Pro­duk­tk­val­ité: 5/5.
Funk­tion 4/5.
Design: 5/5.
Val­u­ta för pen­gar­na 5/5.
Total­be­tyg 5/5.

PLUS

 • Bakgrundsbelysning
 • Batteritid på 12 månader
 • Fullstort tangentbord

MINUS

 • Bluetoothkopplingen måste manuellt stängas av även när man tar loss iPaden.
 • Tyngden

 

Teknikveckan rekommenderar starkt

DETALJER

 • Trådlöst Bluetooth-tangentbord (Nordisk version)
 • 0-180° betraktningsvinklar
 • Justerbara bakgrundsbelysta tangenter
 • Dubbel anslutning.
 • 12-månaders batterilivslängd per laddning enligt Brydge
 • Färg­er: Rymdgrå eller silver (matchande Apples iPad Pro färger
 • Till­gäng­lig i Sverige via bland annat Lifestylestore.se för 2699 kr.

Racensionsexempelar från Brydge Nordic.

Ett sånt är jag riktigt sugen på! Då blir kanske MBP:n helt pensionerad…

1 gillning

Hur är responsen på trackpaden? Har för mig att det har varit ett minus på tidigare versioner.

Har inte upplevt någon fördröjning. Däremot så fungerar inte svepgester som ställer till det lite i huvudet för mig.

Jag har bara skickat ut recensionsex men aldrig testa den själv. NU när jag testat den själv älskar jag den! Så nice att sitta i soffan och iPad:a lite!

För ingen har någonsin suttit i en soffa med en iPad före Brydge? :wink:

1 gillning

Inte med ett nice tangentbord!

Jo, Magic Keyboard är perfekt i soffan. :stuck_out_tongue_winking_eye:
För inte är väl tangentbordet i Brydge bättre än detta?

1 gillning

Magic Keyboard ser baktungt ut med iPaden där uppe.

Jovars, men balansen har det i alla fall.

1 gillning