Bregott lanserar växtbaserat ”smör”

Från sajten:
image

Om du är ute efter ett växtbaserat alternativ till sveriges mest populära pålägg smöret så kommer du inom kort kunna köpa Bregott från växtriket.

Att använda smör på mackan är något de flesta svenskar gör och är du ute efter ett växtbaserat alternativ så lanserar nu Bregott från växtriket som är gjord på rapsolja, kokosolja och sheaolja och sedan salt. Om det har en liknande smak som klassiska Bregott låter vi vara osagt.

Vi är så glada över att kunna erbjuda Bregott i ytterligare en variant, till de som önskar äta en mer växtbaserad kost. Vi ser att konsumenter idag gärna växlar mellan mejeriprodukter och växtbaserade alternativ beroende på behov och situation. Då är Bregott från växtriket ett perfekt alternativ, en växtbaserad produkt som inte kompromissar med smaken, säger Karin Granlund, ansvarig för Bregott på Arla.

Bregott från växtriket kommer dyka upp i butiker från vecka 19 och en förpackning väger in på 350 gram.

Källa Bregott

1 gillning

Extrasaltat är det som gäller. Det gäller att ställa fram det i tid bara.

1 gillning

Mellan skall det vara!:sunglasses:
Så slipper man vänta i evigheter.

Men denna får man ju testa.

Prislappen är helt klart en intressant fråga anno 2023 :money_with_wings:

Spännande att Arla lanserar ett margarin .

Att kalla det här för smör är lika konstigt som att kalla havremjölk för mjölk. :face_with_diagonal_mouth:

5 gillningar

Det är nog därför de inte kallar det för smör =)

Precis, bara ni som gör det. :wink:

Gör vi? Du kanske missade dessa ""

Touché!

Kan det verkligen vara i linje med vad Arlas bönder vill, att man tar fram ett vegetabiliskt alternativ? Vad är kopplingen till kor och mjölk? Känns som att man konkurrerar med sig själv. Är det tänkt att mjölkbönderna ska odla raps som komplement till fodret man odlar till djuren? Känns lustigt.

Det är väl snarare i första hand ett alternativ för dem som inte äter smör och är veganer. Alternativt för dem som vill dra ned på smöret lite i sin kost. Känns inte riktigt som en konkurrerande produkt tycker jag.

Är ju rapsolja även i vanlig Bregott. Och Arla säljer även andra produkter som inte är mjölkbaserade.