Bowers & Wilkins Px8 - när det dyra är bättre

Från sajten:
image

Det finns hörlurar och sedan finns det hörlurar och idag ska vi ta en närmare titt på Bowers & Wilkins Px8 over-ear-hörlurar som minst sagt imponerar.

Första intrycket betyder mycket

Det är med all rätt som förväntningarna är högre när ett par Bowers & Wilkins landar i testlabbet då de har ett gediget cv av att släppa ljudprodukter av väldigt hög kvalité. Px8 ser inte ut att vara något undantag vid första anblick då hörlurarna inte har något spår av tråkig plast utan istället är det ett par stilrena hörlurar med aluminiumram och öronkuddarna är av äkta läder. Innanför lädret hittar vi minnesskum så hörlurarna formar sig efter våra öron så komforten förbättras när vi vill lyssna länge.

Läder och minnesskum gör det till en himmelsk upplevelse.

Vissa tillverkare envisas med touchknappar på over-ear-hörlurar och det är ett ganska dumt val. Mer ofta än sällan kommer man åt touchpanelen när hörlurarna ska rättas till och har vi handskar på oss så är det omöjligt att byta låt eller justera volymen. Bowers & Wilkins har som tur är inte gått denna väg utan har istället fyra fysiska knappar samt ett reglage som skjuts uppåt för att dels para högtalarna men även för att stänga av dem.

Fysiska knappar är vi tacksamma för

Som balsam för öronen

Px8 är inte bara byggda i hög kvalité utan de sitter fantastiskt skönt utan att de börjar ömma efter en längre tids användning. Detta i kombination med ett helt fantastiskt ljud gör oss smått överlyckliga. Det är ett otroligt välbalanserat ljud med en återgivning som verkligen speglar källan. Många tillverkare skruvar upp basen för att få en “häftigare” effekt men det är otroligt fint kalibrerat hela vägen. Px8 har stöd för AAC som Apple använder i sina telefoner men de har även stöd för AptX Adaptive samt Aptx HD. Oavsett vad vi spelar upp så låter det riktigt bra men om man vill pilla lite själv med så går det att göra via deras egna app.

Appen lämnar dock en hel del att önska och det går inte att göra jättemycket i den. Vi kan justera diskant och bas, aktivera brusreducering eller pass through (så man hör omgivningen bättre samtidigt som man lyssnar på musik eller podd), vi kan aktivera om hörlurarna ska gå ned i viloläge automatiskt och aktivera om vi vill att hörlurarna ska känna av när vi tar av oss hörlurarna så att musiken stoppas. Det går även att länka vissa musiktjänster till hörlurarna och bland dessa hittar vi bland annat TuneIn, Deezer och Tidal men både Apple Music och Spotify saknas.

Allt är inte fantastiskt

Så Bowers & Wilkins har inte världens bästa app men det finns faktiskt några saker som vi måste gnälla lite på som några andra tillverkare har lyckats bra med och det första är brusreduceringen. Här ligger de efter om vi jämför med både Sony och Bose. Brusreduceringen lyckas filtrera bort mycket av bruset och andra ljud men inte alls på samma höga nivå som tidigare nämnda tillverkare. Om vi sitter på tunnelbanan och hamnar på ett gammalt tåg så sipprar skriken från tågvagnen igenom. Med det sagt så är inte brusreduceringen dålig men de har en bit kvar till de är uppe på Bose och Sonys nivå. Det andra är att det inte är en bra idé att använda Px8 om du tränar eller om det regnar ute för de saknar helt en IPX-klassificering.

Det tekniska då

Px8 väger in på 320 gram utan förvaringsväskan som följer med och totalt kan vi lyssna i upp till 30 timmar på en laddning. Hörlurarna har stöd för snabbladdning och laddar vi dem i 15 minuter så kan vi lyssna i upp till 7 timmar. När det kommer till ljudet så hittar vi två 40 millimeters vinklade element med carbon-förstärkta membran. Om så önskas så går det att lyssna på musik via en 3,5 millimeters kabel och USB och värt att nämna är att det då måste finnas batteri i hörlurarna.

Har du pengarna så kommer du inte bli besviken

Trots en lite sämre app och lite sämre brusreducering så är den viktigaste punkten för ett par hörlurar ändå att det ska låta bra. På den punkten sopar Bowers & Wilkins banan med konkurrenterna då de ger oss ett välbalanserat ljud med en detaljrikedom som få andra kan erbjuda. Komforten i kombination med det maffiga ljudet gör att vi förflyttas till en drömlik värld varje gång vi sätter hörlurarna på huvudet och börjar lyssna på musik. De har en finish på hörlurarna som är av extremt hög kvalité och slår vi ihop allt detta så är Px8 en av de bästa hörlurarna på marknaden – det är inget snack om saken. För att skydda hörlurarna mot tråkiga repor och annat så får vi med en förvaringsväska och värt att nämna är att hörlurarna inte går att vika ihop så de tar lite mer plats i väskan än många andra hörlurar.

Recension: Bowers & Wilkins Px8

Fördelar

  • Otroligt välbalanserat ljud
  • Galet bekväma med äkta läder, låg vikt och memory foam
  • Stilren design som faller oss i smaken

Nackdelar

  • Inte den bästa brusreduceringen
  • Trist app med rätt få inställningsmöjligheter
  • Inte IPX-klassificerade

Detaljer

Märke: Bowers & Wilkins

Modell: Px8

Typ av produkt: Over-ear-hörlur

Anslutning: Bluetooth 5.2, USB, 3,5 millimeter, laddning USB-C

Codecs: aptX Adaptive, aptX HD, aptX, AAC, SBC

Brusreducering: Ja

Transparency-läge: Ja

Batteritid: Upp till 30 timmar (med ANC aktiverat)

Vikt: 320 gram

Pris: 7 498 kronor

Sammanfattning

Är det viktigaste för dig ett kristallklart, välbalanserat ljud när du lyssnar på musik så behöver du inte leta längre. Bowers & Wilkins lyckas visa varför kvalité kostar lite mer och med Px8 är vi inte besvikna. Ett fantastiskt ljud kombinerat med en förstklassig finish och komfort gör att vi aldrig kommer kunna ha ett par andra over-ear-hörlurar på oss igen. Prislappen skrämmer nog bort många men om du har råd och ljudet är det viktigaste då är det Px8 du ska köpa.

Betyg: 4.5 / 5

Teknikveckan rekommenderar starkt!
2 gillningar

Fin recension! :+1:

Focal Bathys ska dock inte glömmas bort. Den ska matcha B&W:s lur kvalitetsmässigt. :headphones: :slightly_smiling_face:

2 gillningar

Tack!

Aldrig testat faktiskt men är helt blown away av ljudet i dessa. Kommer gråta när de ska skickas tillbaka snart så måste nog köpa ett par privat haha.

4 gillningar

Säg till B&W att @sevis provlyssnade dem i helgen och sen hittar ni inte dem igen. :joy::joy:

1 gillning

I mina öron, efter att ha jämfört PX7 S2 med PX8. Priset vad man betalade för kontra ljudet, så föll jag för sjuan. Och blev riktigt nöjd.

Men så verkade B&W bugga för mig, batteriindikatorn via appen fastnade på 20%. Trots att ha laddat den i två olika omgångar på över 3 hr per gång. Även ljuset på hörluren visar gult sken, < 20%. iPhone säger att att det är mindre än 1/4 kvar av strömmen.

Reklamerade och återlämnade. Tydligen var jag inte ensam om detta, enligt butiken?

Beoplay H95 var den första jag provade innan köpet av PX7, av nyfikenhet för att se vad den kunde ge med den prislappen.
Det var i princip ”kärlek i det första…" om kan uttrycka sig så för ljudet. Trots priset var det lite svårmotiverat på årets fattigaste januari.

Så lade till en mellanskillnad med lite prut och tillmötesgående butik så blev det en nöjd affär till slut.

B&O-appen är lite roligare vad gäller att kunna ratta in sin önskade ljudprofil. Man flyttar rund cirkeln mot önskad riktning - extremt lättanvändarvänligt, och fler valmöjligheter. Du slipper dra på alla EQ-spakarna. Detta gjorde att jag blev ännu mera nöjd över köpet.

1 gillning

Hur står sig Px8 och Px7 S2 mot AirPods Max?

Kan bara jämföra Px8 mot AirPods och enligt mig piskar Px8 Apple på samtliga punkter förutom ANC.

1 gillning