Bowers & Wilkins PX7 S2E är hörlurar för finsmakaren

Från sajten:
image

Vi tar en närmare titt på andra generationen av Bowers & Wilkins PX7, närmare bestämt PX7 S2E.

“Det finns inga genvägar till det perfekta ljudet” var den en klok farbror som sa en gång. Visst är det så, ska vi ha ett perfekt ljud så kostar det och det är dessa hörlurar ett bevis på.

Uppackning

När vi packar upp Bowers & Wilkins PX7 S2E märker vi direkt att detta är kvalitet. De ligger nedpackade i ett form-anpassat etui av ljusgrå textil och när vi öppnar locket möts vi av matta nyanser, mjuk gråvit textil och de silvriga kåporna med Bowers & Wilkins printat på. Inuti etuiet har vi också en lucka som stängs med magneter där kablarna för USB-C-laddning och en 3,5 mm till USB-C för kabelanslutning. Även dessa kablar i högsta kvalitet.

Med Bowers & Wilkins tryckt på kåporna och en prislapp på runt 4 000 kronor så vet vi att det skall vara något att räkna med. Det finns hörlurar i flera klasser över dessa, Bowers & Wilkins har till exempel PX8 som är strået vassare för närmare 8 000 kronor. Men i detta segment, kan vi jämföra med Apple AirPods Max och Sonys WH-1000.

Materialvalen är tagna för att hålla ned vikten, även om det är textil och plast istället för stål och läder som på storebror PX8, så känns de inte det minsta plastiga. Trots att tanken är att hålla ned vikten så väger de in på över 300 gram och nosar på AirPods Max-vikt. Men detta ger bara mer känsla av premium.

Vi har såklart en app som vi laddar ned via QR-kod eller sökning, här ansluter vi våra hörlurar enkelt och sen kan anpassa dem efter tycke och smak.

Ljudet

Väl trådlöst anslutna, inställda och kupade över våra öron är det dags att trycka på play. Vi letar upp ett album vi lyssnat på många gånger och som levererar HiRes-Lossless i Apple Musics bibliotek.

Detta ljud är en upplevelse, med over-ear som bygger ett ljudrum kring våra öron och låter oss kliva in i studion där ljud kommer från alla vinklar och vrår – vi skulle kunna höra en nål falla. Kristallklart, äkta och inte det minsta konstgjort. Sätter vi oss, lägger upp benen och fortsätter scrolla genom spellistorna så kan det hända att det gått fyra timmar och att vi passerat läggdags för länge sedan.

Passform

Passformen med den ställbara bågen, med hjälp av armar som glider in under den textilklädda bågen. Tillsammans med de mjuka och lena kuddarna så sitter dessa otroligt bekvämt trots sin robusta design och vikt. Så långa lyssningssessioner är inga problem alls.

Det mjukt tyget är behandlat för att stöta bort smuts och fukt. Alla mjuka delar är vadderade med memoryfoam som anpassar sig efter vårt huvud. De är inte helt ihopfällbara utan vi vrider kåporna 90 grader och lägger ned dem platt i etuiet. Personligen ser jag inte detta som ett minus, utan gillar fasta hörlurar som inte vobblar och packar sällan ned hörlurar. Men vet att många andra gillar ihopfällbara hörlurar. Men jag tycker inte det passar in i hifi-segmentet.

Funktioner och teknik

Hörlurarna har sensorer som känner av när vi tar av oss dem och pausar musiken, likadant när vi tar på dem igen. De märker dessutom av när vi pratar och pausar musiken även då.

Den aktiva brusreduceringen och mobilsamtal tas hand om av de sex inbyggda mikrofonerna. Där en på varje kåpa är för samtal och två på vardera kåpa för ANC.

I den här uppdaterade versionen av PX7 används samma teknik som i de ännu mer exklusiva PX8. För att förbättra den digitala signalen och göra det absolut bästa av den digitala situationen och sänder med så bred bandbredd som är möjligt med blåtand och aptX-codec.

Bluetooth-chipet aptX Adaptive BT 5.0 är framtaget för att leverera högre upplöst trådlöst ljud, bättre brusreducering, lägre strömförbrukning och kortare fördröjning. Vi kan inte säga annat än att det gör ett väldigt bra jobb. Vi får också möjligheten att ansluta till två enheter samtidigt för att enkelt skifta till den enhet som används.

Vi får hela 30 timmars batteritid med blåtand och brusreducering aktiverat och tillsammans med ett automatiskt standby-läge gör det att hörlurarna kan hållas laddade länge.

Med USB-C från en dator kan vi lyssna på okomprimerad musik samtidigt som de laddas, det går dessvärre inte spela med kabel utan att hörlurarna har ström och är igång. Men med kabel får vi full CD-kvalitet utan extern D/A-omvandlare.

ANC

Men i dagens hörlurar handlar allt inte om ljudet, det handlar om att kunna störa ut ljud eller kunna ta in omgivningsljud. Detta kan balanseras och anpassas för våra öron i appen. I båda fallen gör de ett riktigt bra jobb, vi kan få det riktigt tyst men vi kan också ta in omgivningsljudet när det behövs.

Vi kan också kontrollera ANC med en fysisk knapp direkt på hörlurarna, samma knapp kan vi anpassa för att aktivera vår röstassistent.

Appen

Förutom att ställa in EQ och anpassa ANC kan vi även lägga till våra musiktjänster för att spela direkt via Bower & Wilkens-appen. Dock är det främst högupplösta tjänster att välja på, så Spotify lyser såklart med sin frånvaro och tyvärr även Apple Music – men Tidal känner vi åtminstone igen på listan. Men vem ansluter och spelar musik på det här viset. Vi väljer ofta musiktjänst efter appens UI och förhoppningsvis är vi nöjda med det vi har.

Recension: Bower & Wilkins PX7 S2E

Fördelar

 • Premium hela vägen
 • AptxBT-chip och element som levererar
 • Sensorer för play/pause/standby
 • Välbalanserat ljud som kan anpassas i appen

Nackdelar

 • Smakar det så kostar det
 • Går inte spela trådat utan batteri

Detaljer

 • Modell: PX7 S2E
 • Hörslurstyp: Over-ear
 • Aktiv brusreducering: Ja
 • Transparency: Ja
 • Mikrofon: 6 inbyggda mikrofoner (4 x ANC, 2 x samtal)
 • Akustisk konstruktion: Sluten
 • Bluetooth version: 5 ( aptX, aptX HD, aptX Adaptive, aptX Low Latency, SBC )
 • Element: 40 mm – Dynamic driver
 • Avspelning via USB: Ja
 • Dedikerad application: Ja – Bowers & Wilkins app
 • Kontroller: Knappkontroll
 • Ljudingång: Minijack/AUX
 • Vikt (kg) 0,31
 • Höjd emballage (cm) 8
 • Längd emballage (cm) 25
 • Vikt emballage (kg) 1,2
 • Bredd emballage (cm) 21
 • Laddningstid: 2 timmar (full), 15 minuter (7 timmars speltid)
 • Batteri med ANC: 30 timmar
 • Medföljande tillbehör: 1,2 m USB-C till minijack-kabel, 1,2 meter USB-C till USB-C-kabel och transportetui (18,9 x 23,3 x 6,3 cm)
 • Pris: Ord. pris 4 295 kronor, prisjakt runt 3 800 kronor
 • Produktsida

Sammanfattning

Det här är ett par riktigt bra hifi-hörlurar som riktar sig till den som vill ha det bästa men inte riktigt har råd, utan får nöja sig med det näst bästa. Men bland de bästa i segmentet kan vi garantera. I den här prisklassen blir det inte bättre. Både i form, ljud och funktion så levererar dessa i toppklass. Är 4 000 kronor budgeten så finns det inget att fundera på!

Betyg: 5 / 5

Teknikveckan rekommenderar starkt!
3 gillningar

Hur skulle du säga att dessa skiljer sig ljudmässigt med t.ex AirPods Max och Sony WH-1000?

Utan att ha lyssnat på just dessa så brukar B&W har en mer neutral ljudbild (som jag gillar).

1 gillning

”Hur sitter dem”?

Är det verkligen korrekt?
Vad säger språkpolis @Zop

Påpekas bör att jag inte vill höra talas om de nya reglerna kring de och dem :sunglasses:

Byt ut de/dem mot jag/mig så inser du eller @DennisKlarin snabbt vad som är rätt.

2 gillningar

Som Zop svarade så har dessa mer naturlig ljudbild, vilket känns mer äkta och mer ”hifi”, så skulle säga att dessa placeras överst på den listan.

Har WH1000X4 och de är bra, men inte såhär bra. Apple AirPods Max har jag ägt men blev aldrig jätteimponerad även om de var snygga och lät bra. Men dessa känns helt klart mer naturligt bra.

1 gillning

Alldeles för komplicerat. Bytte titel till passform! :joy:

1 gillning

Skulle säga att AirPods Max är bättre för film om man tittar på Apple-enheter eftersom de har stöd för rumsligt ljud (spatial audio).

För musik föredrar jag B&W.

2 gillningar

AirPods Max är verkligen som du säger bäst för just film och jag skulle kalla de ett par hemmahörlurar. De sitter lite för löst och är lite tunga så går man i raskt tempo så har de en tendens att hoppa upp och ned vilket skapar ett ljud som är riktigt otrevligt.

Mina används nästan uteslutande när jag vill se film på hög volym när familjen sover eller när jag klipper film.

2 gillningar

Jag använder mina väldigt lite men det brukar, precis som du säger, vara om jag är vaken längre än resten av familjen och tittar på tv.

Har ett par B&W Px8 som jag föredrar för musik och när jag pendlar till och från jobbet är det AirPods Pro som gäller.

1 gillning

Tillägg: Har även ett par vanliga AirPods som jag brukar somna med och leta efter i och runt sängen när jag vaknar.

Hittar du också de alltid fasttryckta i ryggen på antingen barn eller fru? haha

1 gillning

Nej, oftast på golvet eller i springan i mellan madrass och sänggavel. En gång hade jag lyckats stoppa in den ena långt in i örngottet på kudden. Vet inte hur det gick till.

1 gillning

Här hemma har dottern tagit över dom när hon städar.:joy: