Bosch RideCare är en dashcam med fokus på bildelningstjänster

Från sajten:
image

Bosch har presenterat en dashcam som inriktar sig på bildelning.

Tyska företaget Bosch har visat upp en dashcam på elektronikmässan CES 2023. Denna är tänkt att användas vid bildelning och ska öka säkerheten för de som åker i bilen. Kameran är uppkopplad och det erbjuds dygnet runt support för de som nyttjar bildelningsappar. Ett samarbete med Gridwise finns, ett företag som erbjuder en app för just bildelning och budchaufförer.

Enheten har två kameror, en för exteriört bruk och en för interiört. Dessutom finns en indikator framtill som visar att enheten är aktiv – att tjänsten är igång. Bosch har också lagt till en trådlös SOS-knapp som föraren kan trycka på om ett nödsamtal behöver göras till Bosch Call Center. De kan då få åtkomst till RideCare-kameran och då avgöra om räddningstjänsten behöver kontaktas.

Bosch RideCare

Alla bilturer övervakas via kameran, men videoklippen som innehåller plats och tid krypteras och laddas endast upp till molnet om en händelse triggas via SOS-knappen eller på begäran av föraren.

Bosch RideCare ska lanseras tidigt i år och försäljning inriktas mot bildelningstjänster men även individuella förare. Produkten har även fått utmärkelsen CES 2023 Innovation Awards Best of Innovation honoree i kategorin In-Vehicle Entertainment & Safety.

Källa: TechCrunch