Bosch eBike Systems Kiox-displayer kan användas som nycklar

Från sajten:
image

För dig som använder Bosch eBike Systems lanseras nu en smart funktion. De cyklister som har Kiox-displayer kan nu använda dessa som nycklar för elcykeln.

Bosch eBike Systems utökar det digitala stöldskyddet för elcyklar vilket görs genom deras Kiox-displayer. Via den senaste uppdateringen av eBike Flow-appen så kan även Kiox 300 samt Kiox 500 användas som nycklar för att låsa upp elcyklarna.

Funktionen baseras på det kostnadsfria stöldskyddet eBike Lock. När detta är installerat avaktiveras motorassistansen så snart elcykeln stängs av. När elcykeln är påslagen och displayen är ansluten kan cyklisten enkelt välja önskad nyckel i inställningarna i eBike Flow-appen vilket innebär antingen smartphone, display eller båda.

Dessutom uppdateras appen med fler funktioner, bland annat en som förhindrar att elcykeln låses upp automatiskt när man är inom räckvidd för denna med sin mobiltelefon. Anledningen är att elcykeln inte ska kunna låsas upp om man sitter på en restaurang och cykeln står precis utanför. Slutligen kan användare också skräddarsy sina displayer på Kiox 300 och Kiox 500 vad gäller innehåll och ordningsföljd.

Uppdateringen kan laddas ner via eBike Flow-appen som finns i motsvarande appbutik utan extra kostnad.

Källa: Pressmeddelande

Hade en Ecoride som behövde tagg för att starta. Borde vara krav på alla elcyklar med stöldskydd.