Bortom elsparkcyklar - nu delar vi elmopeder

Från sajten:
Bortom elsparkcyklar - nu delar vi elmopeder | Teknikveckan

Elsparkcyklarna må ha tagit över gatorna i de större städerna och det är onekligen ett trevligt och smidigt sätt att ta sig fram på gatorna. Men om man vill åka lite bekvämare, lite fortare och framförallt två personer får vi leta ett annat alternativ.

Där kommer Blinkee in i bilden och de erbjuder nu uthyrning av elmopeder i Stockholms stad. Precis som med elsparkcyklarna sköts allt via deras app. Registreringen är relativt smärtfri men det krävs en bild på giltig legitimation som ska godkännas av Blinkee. Det kan ta upp till 24 timmar men gick betydligt fortare oss. När registreringen är klar är det bara att se var på kartan det finns en elmoped och sedan bege sig till platsen och låsa upp den via appen.

Längst bak på elmopeden finns en förvaringsväska som låses upp på styret, där i hittar vi två hjälmar och ett rengörings-kit för dig som är känslig. När hjälmarna är på så är det bara att åka iväg. Blinkee kostar 3,90 kronor per minut eller 3,31 kronor per minut om du är student. Det kan dock aldrig kosta mer än 395 kronor på en dag (Från 00:00 till 23:59). Blinkee har i skrivande stund 45 elmopeder placerade i Stockholms stad så utbudet är ännu inte jättestort.

Upplägget är exceptionellt roligt. Eftersom de går på el så känner vi full effekt direkt och elmopederna susar iväg tyst och snabbt. Hastigheten är officiellt 25 km/h men med lite medvind och nedförsbacke så kom vi upp i 30 km/h. Elmopeden skall framföras på cykelbanan och totalt kan vi ta oss 7-8 mil på en fulladdad moped.

Vi rekommenderar dig å det yttersta att att testa Blinkee och inte bara som ett smidigt sätt att ta sig från punkt A till B, utan även som en rolig aktivitet där du kan ta med dig fikakorgen, köra ut på Djurgården, slänga ut en filt i gräset och sen bara mysa för att sedan åka vidare och se storstan från mopeden.

De har även elmopeder i en rad andra europeiska städer och du hittar dem via blinkee.city eller som app.

1 gillning

Det var något hippiebudskap på en sådan där såg jag. Men verkar som även dessa har klisterlappen :smiley:

Eco living? Eller vad tänkte du på?

Ja precis något sådant stog det :smiley:

Är väl nice! Mer eldrivet till folket!

Absolut, fast gärna utan hippiebudskap!

Sedan skulle det vara nice om någon forskar på hållbarheten på detta. Speciellt på elsparkcyklarna. Det är ju billiga kina grejer. Lär inte hålla i mer än en vecka

Japp, VOI kommer byta ut sin flotta mot egna scootrar då de som används idag är byggda för konsumenter.

https://teknikveckan.com/kollektivtrafik/voi-lanserar-nya-elsparkcyklar-och-elcyklar/

1 gillning

:heart: Marcus :heart:

1 gillning

Kärlek!

1 gillning

image

Uppmärksammar en miss till en bra artikel.
Undrar när dessa och VOI hittar till småstäder :blush:

2 gillningar

Tack, fixat =)

1 gillning

Den här helgen kostar det endast 259 kronor per dygn att köra. Helt magiskt bra pris för en utflykt!

1 gillning