Bortamålsregeln försvinner?

Vad är det här? Har de blivit helt tokiga? Det är ju en av de riktigt roliga och spänningshöjande inslagen i cupmatcher.

Håller med dig!

Men vi som så tycker är tydligen få. Hörde expertpanelen i någon av VM-sofforna prata om detta förra veckan och tydligen vill vare sig klubbar eller publik ha den kvar… UEFA hade helt enkelt vikt sig för trycket.

Kommer resultera att klubben som får andra matchen på hemmaplan får hemmafördel i eventuell förlängning och straffar. Första mötet kommer förmodligen sluta oavgjort oftare då bara hemmalaget kommer gå för vinst.

Avgå alla!:sunglasses:

Först trodde jag det gällde båda matcherna för att helt jämna ut. Nu blir det ju så att man tar bort en rolig och taktiskt spännande del och ersätter den med något som på riktigt blir orättvist. Men ska bli intressant att se om och vilka beteendenförändringar som sker.

1 gillning

Ibland är det enkelt att bestämma vad man tycker. Jag anser numera att bortamålsregeln var skit.
Citat från Uniteds fanklubbs hemsida:
”Manchester United har en usel bortamålsstatistik. Bara två gånger har United gått vidare på bortamål medan laget blev utslaget vid sex tillfällen. Regeln var alltså skitdålig.”
:sunglasses::grin:

Det kommer bli straffar oftare och där har Manchester United vunnit under 50 % av gångerna. Manchester City har vunnit 80 % av sina straffläggningar.

1 gillning

Aldrig nedförsbacke för United…:sunglasses: