Börjar det närma sig för Ikea Dirigera?

Från sajten:
image

Att Ikea är på gång med en ny hubb för sitt system för smarta hem är ingen nyhet. Idag fick appikonen ett nytt utseende vilket kan innebära att något är på gång.

Ikea Dirigera är namnet på den kommande hubben från företaget som ska ersätta den befintliga Ikea Trådfri Gateway som numera är slut i de flesta butiker. Ryktena säger att lanseringen sker i samband med den officiella lanseringen av den kommande IoT-standarden Matter men det är möjligt att den dyker upp till försäljning tidigare. Matter är planerat att lanseras i oktober månad men uppgifter på IFA 2022 pekade på november så en viss försening kan finnas.

Idag valde Ikea att uppdatera, åtminstone ikonen för sin app till en ny version med vit bakgrund. Appens namn får också ett tillägg i form av en “1” vilket innebär att appen efter uppdatering nu heter “Ikea Home Smart 1”.

När appen uppdaterats och öppnas möts användaren av en bild som förklarar namnbytet. Lägg märke till att Ikea dock fortfarande använder en bild på den gamla gatewayen i bakgrunden…

Vid en intervju med amerikanska hemsidan The Verge tidigare i år fick vi en teaser av hur appen kommer att se ut när den uppdateras, troligtvis i samband med lanseringen av Ikea Dirigera.

Ikea Dirigera

Vid en sökning på “Ikea Dirigera” på Ikeas svenska hemsida landar man fortfarande på en samlingssida för Trådfri-produkter så inget nytt här än.

Är du taggad inför den nya appen och inte minst gatewayen?

"ständigt" borde förbjudas från allt skriftspråk.

1 gillning


Oktober it is

Jag tolkar Verge-artikeln från i maj att det inte blir en uppdatering av nuvarande app, utan en helt ny app, antagligen en IKEA Home Smart 2.0. Den nuvarande behövs för att fortsätta med gamla huben och de lovar uppdateringar till den gamla i alla fall 3 år.

Owners of the Trådfri gateway will not be able to use the new app coming in October, and the gateway won’t be updated to support Matter. However, the current gateway and Home Smart app will continue to be supported and receive security updates and patches for “at least three years,” according to Töreman.

Från annan tråd:

Gissningsvis kommer man behöva para om de gamla Trådfri-tillbehör som är kompatibla med Dirigera-huben, men vi får se…

Verkar bli en ny app. Det nuvarande fick typ nytt namn med uppdatering härom dagen.