Börja med Bond

Har själv gillat Bond sedan början av 80-talet och tänkte se lite Bondfilmer med ungarna och undrar vart man startar.

Alternativ 1 - Från början (1962) går bort mest för att jag själv inte gillar Sean Connery och att det är riktigt gamla filmer, förmodligen med ett tempo som inte passa tonåringar idag

Alternativ 2 - Börja med Leva och låta Dö, 1973, Roger Moore-eran, min favvo-Bond, lite bättre och lite mer humor.

Alternativ 3 - Starta med Timothy-Bond, nästan moderna filmer men fortfarande lite gadgets och explosioner. Underskattad Bond.

Alternativ 4 - Börja från slutet med Daniel, moderna filmer med snygga effekter, men bara vanliga actionfilmer, inte alls så mycket Bond-känsla längre.

Vart skulle ni börjat?

Efter att ha skrivet ner posten så känns det som Bond mest är för nostalgiker, kanske bättre välja annat att kolla på istället för att jag fnissar åt Roger Moores oneliners och ungarna gäspar och börjar pilla med telefonerna?

1 gillning

Har passerade exakt de där funderingarna för något år sedan, då skulle sonen snart fylla 11. Jag valde alt. 2. Det har inte lett till något intresse för Bond hos sonen… De var på tok för gamla och långsamma.

Så mitt råd beroende lite på hur gamal sonen är att köra på alt. 4. Och sedan om intresset finns testa att se från 3 och sedan 2.

De är 13 och 16, kanske bäst börja med Casino Royale.

1 gillning

Tänker mest att jag får sitta och skämmas för att jag gillade de där filmerna om jag visar dem för sonen när han är i rätt ålder. De har inte åldrats väl.

2 gillningar

Personligen tycker jag att Craig är den skådespelare som bäst spelat Bond och skulle antingen börjat där eller med Pierce Brosnan. Brosnan var Bond i de första filmerna jag såg och det var han som fick mig att fastna för Bond.

1 gillning

För mig går gränsen när de faktiskt sitter i en rullande bil vid biljakter :slight_smile:

2 gillningar

Hade kört från början då Connery är min favoritbond, tätt följd av Craig.

1 gillning

För mig finns det en Bond och det är mannen med klass, Sean Connery :slight_smile:

Pierce Brosnan var inte alls så dum heller men Daniel Craig är i klass med Timothy Dalton, dvs kass :slight_smile:

1 gillning

Om vi ska prata om vem som är bästa Bond så tror jag det beror mycket på vem som var Bond när man började kolla. Jag som startade i början av 80-talet så gillar jag Roger More. De som kom efter funkar bra när man vant sig. Har svårast för Connery, även i andra filmer också, tycker han kan bara spela en roll och den rollen är Sean Connory.

1 gillning

Jag började också kolla på 80-talet men jag är av motsatt åsikt :smiley:

Svårt, du känner dina barn.

Min pappa och jag kollade alla Bond-filmer när jag var ungefär 10 år och bodde hos honom varannan helg efter att mina föräldrar skilde sig. Detta är snart 40 år sen så visst var de tidiga filmerna inte riktigt lika gamla men vi började från början. Tog nog fram till Roger Moore-filmerna innan jag blev riktigt hooked, men jag uppskattade fredagskvällarna i soffan med min far oavsett vad jag tyckte om filmerna. Jag säger, gör filmtittandet till en höjdpunkt och något speciellt i vilket fall som helst.

(I efterhand har jag omvärderat Bond-skådespelarna och filmerna och tycker Roger Moore-eran är usel och uppskattar Sean Connery mycket mer ändå även om produktionkvaliteten är sådär. Pierce Brosnan är faktiskt min favorit-Bond.)

5 gillningar