Boreas från Wattle fixar det smarta hemmet

Från sajten:
image

Med sin nya gateway Boreas utlovas den snabbaste gatewayen på marknaden. Till sitt koncept finns ett stort antal produkter för det smarta hemmet, oväntat många ska tilläggas.

Norska företaget Wattle har varit närvarande på svenska marknaden ett tag, främst via Elgigantens sortiment för smarta hem. Dock har de inte gjort så mycket väsen av sig här i Sverige medan de verkar ha betydligt större framgångar i Norge.

I dagarna släppte de en liten teaser för sin nya gateway Boreas, som de menar på är den snabbaste gatewayen på marknaden. Det finns tre olika versioner av gatewayen beroende på vad du vill kunna styra; Boreas x10, x20 och x30.

Wattle Boreas

Skillnaderna mellan de olika varianterna är:

  • Boreas x30 har stöd för Zigbee, Z-Wave, wifi, LTE samt ett inbyggt backupbatteri
  • Boreas x20 har stöd för Zigbee och Z-Wave
  • Boreas x10 har stöd för Zigbee

Priserna börjar på EUR 90 för x10 vilket väl får anses vara ett rimligt pris för en gateway.

Stöd för olika produkter

Deras gateway har stöd för flera välkända varumärken som; Philips Hue, Ikea Trådfri, Elko, SmartThings och allt kan röststyras via Google Assistent. Via deras egna webbshop kan du köpa smarta lås, pluggar, kameror, ljuskällor och sensorer vilket innebär att du kan sätta upp ett smart hem med produkter från Wattle. Nu ska det erkännas att inte alla produkter är av det egna märket men så länge allt är kompatibelt ser det bra ut (t ex finns här lås från Danalock).

Är Wattle något som används här i Sverige? Har du någon erfarenhet av Wattle och vad tycker du om deras lösning i så fall? Diskutera vidare i Bubblan.

Källa: Wattle

Inte hört talas om, men en x30 låter intressant kanske. Får kolla in den. :slight_smile:

Jag är lite nyfiken kring x30 här…endast denna är specad med stöd för wifi, varför skulle inte övriga modeller ha detta? Sedan backupbatteri, när skulle man ha glädje av det?

Efter lite research så kan jag konstatera att artikeln (och troligen produkten när man ser på deras egen hemsida, kolla själv vad som skrivs här vs vad Wattle själva skriver) är så dålig så den inte ens borde ha publicerats.

Känns mer som en kass annons, trots att det inte anges att det är en annons.

edit: Deras “support portal” verkar grym, https://wattle.com/support-main/wattle-devices/gateways/boreasx30.
Samt den icke-existerande länken till “installation manual”.

Ett stort skämt gissar jag (Norge-skämt?).

https://wattle.com/product/boreas-x30/

Wow…en skojarprodukt, helt enkelt.

Beware.

bild

Inte verkar det seriöst iallafall, på något sätt.

Lidl framstår som Rolls Royce i jämförelse. :laughing:

Det står inget om stöd för Z-wave för X30 på deras hemsida, endast Zigbee