Bloomberg: iPad Pro med trådlös laddning och iPad Air blir utan OLED

Från sajten:
image

Föga förvånande är att Apple jobbar på att släppa tre nya iPad-modeller till nästa år men desto mer spännande är detaljerna som Mark Gurman avslöjar.

I sitt nyhetsbrev skriver Gurman utan några indikationer om vad som kan uppdateras men att Apple i sedvanlig manér tänker släppa en ny grundmodell av den klassiska iPad med 10,2 tums skärm. Om iPad Air dödar han istället ryktet om OLED-skärm till att Apple har beslutat att köra med LCD ännu ett år men med uppdaterad insida.

Apples värstingmodell iPad Pro kan få en ny design i form av glas på baksidan, detta för att kunna vara kompatibelt med trådlös laddning. Gurman varnar dock om att Apple kan skrota idén helt om de inte blir nöjda med resultatet och eftersom att de flesta trådlösa laddare är skapta för telefoner kan det röra sig om en mindre yta med glas. Det skulle kunna betyda en cirkel med magneter för att bli kompatibelt med nuvarande MagSafe eller en helt ny sorts laddning.

Via: MacRumors

2 gillningar

Från sajten:
image

Vi har tidigare hört rykten om att hela baksidan kan bli i glas men senaste skvaller tyder på endast loggan.

Mark Gurman var tidigt ute med rykten om att iPad Pro skulle få en baksida i glas eller åtminstone mindre yta. Nu har källor som har tillgång till information skvallrat till 9to5mac att den slutgiltiga designen kan landa på endast en logga i glas på baksidan.

Antagligen för att riskerna för trasiga baksidor skulle vara för stor med hela ytan i glas. Detta skulle kunna betyda att nästa iPad Pro även får stöd för MagSafe.

Via: 9to5mac

Det är nog en bra kompromiss! Som att springa runt med ett portabel fönster annars.

Som att springa runt med en Surface? Det vill man ju inte.