Blir Amazon One framtidens betalsätt?

Från sajten:
image

Amazon höll inte bara sitt höstevent häromveckan utan har också visat upp framtidens sätt att betala för varor på. Som de ser det så ska framtida betalning kunna genomföras med hjälp av handen och de kallar det Amazon One.

Amazon One är en terminal som placeras i butiken och där du sedan bara sveper med handflatan ovanpå för att betala. Allt som behövs för att göra detta ska enligt uppgift vara ett mobiltelefonnummer och ett kreditkort.

Amazon One terminal

Säkerhetsmässigt anses de mönster, linjer, vener och ådror i handflatan du har vara så pass unika att ingen ska kunna förväxla eller använda din handflata vid betalning. De tar den biometriska betalningen ett steg längre och enligt Amazon anser man att handflatan är mer integritetsskyddad än t ex ditt ansikte.

Tekniken är tänkt att användas i butiker, på kontor, gym och i andra verksamheter där betalning eller någon form av tillträde krävs.

Amazon One ska testas i deras egna, Amazon Go butiker som finns vid högkvarteret i Seattle och sedan kunna rullas ut på fler platser i Amerika. Tekniken ska sedan licensieras till andra företag som ser att detta kan vara något för deras verksamheter.

Eventuell lagrad data ska självklart kunna raderas om användaren så vill. Vad tror ni? Är detta framtidens betalsätt som Amazon tagit fram?

Källa: The Verge

Tveksamt :slight_smile:

Här från 2014 :slightly_smiling_face: