Bli en bättre hemmakock med Xiaomi Smart Cooking Robot

Från sajten:
image

För dig som inte alltid lyckas i köket eller vill att saker och ting ska vara enklare där finns nu en lösning. Låt oss presentera Xiaomi Smart Cooking Robot!

Än en gång överraskar Xiaomi och denna gång med något som kan liknas med en köksrobot. Xiaomi Smart Cooking Robot är en lite otymplig sak men som säger sig vara kompetent och hjälper dig att fixa till måltiderna i hemmet. Den består av flera olika delar och kan tillaga olika livsmedel samtidigt. Fast monterad på enheten finns en 8 tums färgskärm som ger tillgång till instruktioner och över 200 recept då denna givetvis är uppkopplad. Navigering kan göras via en roterbar knapp på enheten som hjälper dig att skrolla enklare än med exempelvis kladdiga fingrar.

Xiaomi Smart Cooking Robot

Vi fick möjlighet att titta närmare på ett exemplar vid tisdagens Xiaomi event i München, Tyskland. Den var visserligen inte helt installerad eller uppvisades med faktisk tillagning men man fick ändå en ganska bra bild av vad den klarar av. Totalt sett har den kapacitet för 2,2 liter samt röstkontroll. Upp till tre olika rätter kan tillagas samtidigt så var och en i familjen kan få det som önskas. Xiaomi Smart Cooking Robot har upp till 35 olika tillagningslägen.

Xiaomi Smart Cooking Robot

Temperaturmässigt klarar den av 180 °C och kan tillaga så lite som 1 gram. Xiaomi Smart Cooking Robot använder 3D-induktionsteknik för snabb tillagning.

Xiaomi Smart Cooking Robot ser ut finnas som förbeställning i Kina till ett pris av ungefär 865 amerikanska dollar, ordinarie pris sägs hamna kring 1000 dollar. Enligt uppgift jag fick vid Xiaomis pressevent ska den lanseras senare i år i Europa.

Källa: Xiaomi

Galleri

Xiaomi Smart Cooking Robot
Xiaomi Smart Cooking Robot
Xiaomi Smart Cooking Robot

Men vad är det?

En airfryer, en micro, en hotplate?

Ren och skär magi :joy:

2 gillningar

Jag har en idé om vem vi kan köpa den till….

Men för i helvete!!. Måste man ha denna ska man nog inte laga mat!

2 gillningar

Tror du verkligen det kommer hända :joy:

Det är just det denna någon aldrig gör…

1 gillning

Frågan är om den kan göra vaniljsås?...annars lär han aldrig vara intresserad...utan att nämna namn.

Vaniljsås görs av änglar i himlen.

5 gillningar

Från sajten:
image

Känner du att du har en slant över och samtidigt inte gillar att laga mat? Då kan nya uppkopplade Xiaomi Smart Cooking Robot vara något för dig.

Xiaomi Smart Cooking Robot är något så coolt som en köksrobot som hjälper till med matlagningen. Utrustad med smart teknologi kan den känna igen ingredienser, förbereda, väga och tillaga maten åt dig. Köksroboten har en intelligent matlagningsalgoritm och i kombination med olika matlagningsprogram kan du via appen välja önskad maträtt som ska tillagas.

Bland övriga funktioner så kan den kommunicera med andra enheter från Xiaomi som finns i köket. Den har temperaturkontroll vid matlagning från 35-180 °C, kan självrengöras, väga upp ingredienser med en noggrannhet av 1 gram och bäst av allt – tillaga tre rätter och en soppa samtidigt!

Via den intuitiva pekskärmen på 8″ kommer du åt över 200 recept och då pratar vi även steg-för-steg vilket kan vara bra för den mindre husliga. Utöver detta kan köksroboten även mala, hacka, blanda så funktioner finns det gott om.

Rekommenderat pris är 12 990 kronor och den kan köpas direkt från Mistore.

Källa: Mistore