Blackmagic Design släpper molnredigering till oss alla

Från sajten:


Blackmagic Design visade i dagarna upp en molntjänst som gör det enkelt att samarbeta i samma projekt med Da Vinci Resolve. Till det kom det hårdvara för gemensam fillagring.

Med Blackmagic Da Vinci Resolve Cloud kan vi dela ut ett projekt till en eller flera användare utanför vårt nätverk. De kan sedan samtidigt jobba som vi själva. Exempelvis kan en klippare finputsa detaljerna samtidigt som en färgkorrigerare sitter och gör sin del. Ser vi till hur det presenteras ovan så är det så enkelt som att dela ut ett dokument.

Precis som Da Vinci Resolve är molntjänsten helt kostnadsfri att använda. Som argument till detta menar de att produktiviteten inte skall behöva gå upp och ner beroende på hur mycket betaljobb vi har inne för tillfället.

Grant Petty, grundare och VD, säger att man helt enkelt vill hjälpa oss tjäna så mycket pengar som möjligt, så att vi kan lägga de pengarna på deras hårdvara.

Vilken hårdvara vi fick se sedan. Man presenterar tre stycken molnlösningar. Två stycken med inbyggd lagring och en där vi kan ansluta en USB-C-hårddisk (Ej Thunderbolt). Dessa mojänger har sedan en HDMI-utgång så att vi kan se på en skärm vad som pågår. De ansluts med 10 gigabit-nätverk. Det går att ansluta minstingen direkt till en datorn med USB-C. Då agerar USB-C-ut/ingångarna som en nätverkssladd.

Alla tre synkroniserar till Dropbox och även Google Drive i framtiden. På så sätt slipper vi VPN-lösningar för att ansluta till lagringen.

Blackmagic Cloud Store 20TB

Blackmagic Cloud Store 20TB, 80 TB eller 320 TB

Designen känns igen från Blackmagics externa grafikkort. Insidan är dock helt annorlunda. Här får vi välja mellan 20 TB, 80 TB eller upp till 320 TB. Detta är för större studios och andra som behöver all lagring. Priset börjar på 87 500 kr och när det kommer till 320 TB så är det dagspris. De byggs endast för de som behöver.

Men med tanke på att 80 TB kostar 273 250 kr så lär den största gå på någon mille eller så.

Blackmagic Cloud Store Mini 8TB

Blackmagic Cloud Store Mini 8 TB

För oss som tjänar i alla fall lite pengar på YouTube eller annan form av videoskapande så har de en mindre variant i både lagring och form. Den heter Blackmagic Cloud Store Mini 8TB och går på 27 350 kronor. Alla priser är exklusive moms.

Blackmagic Cloud Pod

Blackmagic Cloud Pod

Slutligen släpper de Blackmagic Cloud Pod. Den saknar lagring och fungerar i stället som en brygga mellan en extern lagringsenhet och nätet. Vi kan koppla in två SSD-enheter om vi så önskar. Priset hamnar på 3 700 kr.

För att få ihop allting så lanserar man även Da Vinci Resolve 18. Utöver nyheten att det nu är superenkelt att markera ett enskilt objekt i en film för exempelvis färgkalibrering så är det fokus på just molnbiten. För att underlätta filöverförandet på internet släpper man också en separat app som hanterar allt proxy-skapande. Den kan ligga i bakgrunden och skapa proxymaterial både lokalt på datorn och på Cloud Store-hårdvaran. Da Vinci Resolve känner sedan av vad som är proxymaterial och var originalfilerna ligger så vi slipper tänka på det själva.

Mer detaljer om dessa nyheter hittar du i videon längst upp här i artikel.

Samtidigt – i ett annat universum: An open letter to Tim Cook about Final Cut Pro

 

10 Gbit baby! (Högst oklart varför Unifi tror att Blackmagic Cloud Store Mini 8 TB är en takfläkt. Så varm eller högljudd är den inte) :laughing:

De som har sålt nätverkskretsarna till BlackMagic har även sålt till takfläktstillverkaren.

Japp :slight_smile:


Fin hastighet över nätverket :slight_smile:

1 gillning

Noooooo! Era djur!