BankID lanserar digitalt ID-kort i appen

Nationellt id skaffade jag för inte så länge sedan, boardingkort skriver man alltid ut sen gammalt.

2 gillningar

Senast jag flög så kommer en familj på 4 personer in i planet. Mamman håller sin mobil i högsta hugg med hela familjens boardingkort. Så vänder hon sig till sin man. Har du täckning eller vet du vilka platser vi har :blush:

Jag har det i luren men alltid i pappersform i väskan också då det tar ingen plats. Vad som helst kan ju hända med luren. En bekant skulle göra 2:an på Arlanda och hade luren i bakfickan. När han drog ner byxorna så landade den i kurran och dog. Han hade lite problem att lösa det hela. Fick logga in på sin mail med en annans lur och leta reda på biljetten. hade ju varit fan så mycket enklare att haft den i pappersform som backup. Idag har han det. :joy:

1 gillning

Du reser ju oftast utanför EU så du måste ju ha pass, jag har pass också men håller mig oftast inom EU. Kollade väntetiden här nu på pass och det är 3 månader. Så det känns ju enklast att ha ett gällande liggande.

1 gillning

Behövs ju ingen täckning för att ta fram boarding-kort från Wallet.

Minns inte när jag senast hade utskrivna boarding-kort.

Absolut och exakt samma sak kan hända med utskrivna boarding-kort. Förlagda, borttappade, låg i väskan som stals, etc etc.

Det enda som möjligtvis är säkrare är att ha både digitalt och i pappersformat, som du har det. Det känns för min del överdrivet.

1 gillning

Huruvida mamman visste vad hon gjorde eller vad hon skulle gjort, förtäljer inte historien. Men att ha hela familjens boardingkort i hennes mobil ställde till det en kort stund med förvirring :blush:

Nu vet jag inte hur det är på IOS men där är många kort som jag har som inte går att digitalisera på Samsung Wallet. Tex Biblioteket, ID06, Bensinkort, ID för firmans larm osv. Så ett körkort är det minsta problemet :blush:

Ja, vissa har ju fysiska kort de inte kan digitalisera. Jag också, t ex passerkort på jobb. Det innebär ju dock inte att jag behöver släpa med mig ytterligare kort i onödan :blush: Dessutom har jag ju inte det med mig när jag inte är på kontoret.

För övrigt går det ju att digitalisera väldigt många kort, så länge RFId inte är involverat.

När man läser om @xms67 strapatser känns det tryggt att säkra upp. Som sagt ett par extra A4 i handbagaget gör ju varken från eller till Det finns ju de som tar med en extra laddare när de reser men jag är inte där än. :joy:

1 gillning

Kollade förresten upp på valdagen med valförrättaren att både BankID och Freja ID funkade som legitimation och man alltså kunde rösta utan analog ID-kontroll. :+1:

6 gillningar

Jag förutsatte det och det funkade bra när vi röstade :blush:

1 gillning

Frågade en polis idag vid en nykterhetskontroll och han visste inte ens att det det fanns den funktionen. Men sa samtidigt "Finns det ett foto tillsammans med BankID så bör det vara lugnt..." En känsla av killgissande från hans sida men samtidigt ett konstigt bekräftande :upside_down_face:

3 gillningar

Lås längre upp i tråden så ser du flera praktiska exempel på att det fungerar hur bra som helst mot polisen :blush:

1 gillning

Ja precis, men det som förvånade mig var att denna polis (60 år gammal-isch) inte ens visste om att tekniken fanns😊

1 gillning

Ett inlägg har sammanfogats med ett befintligt ämne: Frågor om Apple Watch

Någon som har hört något mer gällande digitala körkort? Har hört lite olika uppgifter kring detta, men vet inte riktigt vad som gäller.

Hört något mer? Från regeringshåll då, menar du?

För nuvarande upplägg har vi ju redan fått svar från ordningsmakten sedan länge.

Bekanta på regeringskansliet nämnde det.

Vad jag har hört ska det inte bli digitalt körkort utan digitalt id-kort. Det ska funka att identifiera sig vid t.ex. poliskontroller (Som man kan göra med BankID)