Avia släpper fönsterhandtag för Apple HomeKit

Från sajten:
image

Brittiska företaget Avia har presenterat tre nya produkter, alla med stöd för Apple HomeKit. Fokus ligger på fönster vilket vi inte är bortskämda med, bortsett från sedvanliga magnetkontakter då vill säga. Gemensamt för deras nya produkter är att de exklusivt stöder Apple HomeKit samt att de använder Bluetooth. Utöver att fungera med Hem-appen så fungerar de även med Avias egna app.

Den kanske mest intressanta produkten är ett fönsterhandtag, Avia Secure Casement Fastener som utöver att indikera om fönstret är stängt eller öppet även har ett inbyggt lås i handtaget. Fönsterhandtaget använder ett AA-batteri som ska ge uppåt 12 månaders drift och levereras även med fysiska nycklar om man vill använda detta. Huruvida detta fönsterhandtag fungerar för de fönstertyper vi har här i Sverige är dock osäkert. Men, oavsett vilket så är detta säkert en produktkategori där fler kan ta fram produkter som lämpar sig för våra fönster här i Sverige.

Avia Secure Door & Window Sensor

De lanserar också en traditionell magnetkontakt, Secure Door & Window Sensor, som också denna har stöd för HomeKit. Drivs av ett CR2032 batteri och tillför nog inte så mycket mer än vad andra magnetkontakter gör.

 

Avia Secure Smart Sash Window Fastener

Den sista produkten de lanserar är Secure Sash Window Fastener, som används specifikt för skjutfönster – något som inte är speciellt vanligt här i Sverige så vi fokuserar inte så mycket på denna produkt. Den ska dock kunna låsa fönster i öppet läge så att inte människor kan ta sig in vilket är bra.

Det är trevligt att se att ett företag tar sig an våra fönster och kanske detta öppnar upp för fler produkter framöver från andra tillverkare också. Skulle du investera i ett fönsterhandtag till ditt HomeKit-hem?

Källa: HomeKit News

1 gillning