Även smart belysning från Wiz får stöd för Matter

Från sajten:
image

Signify meddelar nu att även deras varumärke WiZ kommer att finnas med stöd för Matter från och med september 2021. Nya produkter kommer att ha stöd för Matter.

Det var igår som Connectivity Standards Alliance (tidigare Zigbee Alliance) offentliggjorde den nya standarden Matter (tidigare känd som Project CHIP – Connected Home over IP). Matter kommer att vara en gemensam och royaltyfri standard för enheter till det smarta hemmet. Idag har mer än 180 företag anslutit sig till Matter och bland jättarna finns Apple, Google och Amazon som alla tillsammans nu ska undanröja den problematik vi ofta upplever då produkter inte är kompatibla med varandra.

Produkterna från WiZ använder både Bluetooth och Wifi för uppkoppling och dessa kommunikationsprotokoll stöds av Matter. De produkter från WiZ som kommer att få stöd för Matter via en uppdatering börjar säljas från och med september månad i år. Wiz räknar med att hela deras utbud ska ha stöd för Matter under första halvan av 2022. Så här säger Maikel Klomp, Business Leader på WiZ Connected:

“Vi är extremt stolta över att kunna informera konsumenter om att våra produkter kommer att vara kompatibla med Matter så snabbt. Denna industriförenande teknologi kommer att lyfta smart hem-teknologi till nya höjder samt tillåta konsumenter att koppla alla deras smarta hem-enheter helt sömlöst. Genom att införa Matter till vårt kompletta sortiment av produkter, kommer WiZ att kunna erbjuda väl genomtänkta produkter och teknologi som är enkel att använda som förbättrar det dagliga livet och tillför lite mer till användarens hem, vilket kommer att göra helt sammankopplad smart belysning väldigt tillgängligt.”

Dessvärre ser det ut som att befintliga produkter inte kommer att få stöd för Matter.

Källa: Pressmeddelande