Avdelningen onödiga prylar presenterar Eilik

Från sajten:
image

Visst har vi väl alla drömt om att ha en robot som gör jobbet åt oss. Nu lanseras Eilik, en söt sådan som gör vadå?

Kickstarter finns alltid en hel drös med intressanta projekt men också de som är mindre genomtänkta. Nu kan du bli ägare till en liten skrivbordsrobot som blinkar, snurrar, fäktar och ger ifrån sig en massa ljud. Till vadå undrar vän av ordning som mest ser den som en slags tredimensionell Tamagotchi…

Eilik är för all del söt och kan säkert finna sin väg till en drös med hem på den asiatiska marknaden men för dryga 1000-lappen hade jag förväntat mig mer funktionalitet. Efter att ha tittat på videon här som ska sälja in roboten Eilik så undrar jag fortfarande hur det är möjligt att ens försöka pitcha en idé som denna. Än mindre hur de lyckats samla in pengar för projektet.

Ett av målen beroende på hur mycket pengar som samlas in är gratis miniatyrmat vilket säger en del om seriositeten kring konceptet. Kom igen, miniatyrmat till en robot och köper du två så kan dessa interagera med varandra vilket ju är alldeles underbart, eller?

Tröttnar du på de olika gesterna och ansiktsuttrycken kan du ansluta Eilik till din Mac eller PC och ladda ner lite nya sådana. En positiv sak är i varje fall att den laddas med USB C vilket ju alltid är något.

Vad tycker du? Hade du velat ha en liten skränig och fäktande robot bredvid datorn där största behållningen verkar vara att kunna sätta en timer?

Källa: Kickstarter

Nej, nej och nej. Finns ett Black Mirror avsnitt om en sån här robot som löper amok och vänder sig mot ägaren. Tror mer på en traditionell hund, lite mer jobb fast kan inte utveckla super intelligens eller hackas. :slight_smile:

Tycker den är lite cool… men inte till det priset.

Vad skulle den roboten utgöra för hot…? Stirra ihjäl dig? :wink:

1 gillning

Perfekt robot att kunna bruka till avlyssning och samla in data ju. :innocent: