Automationer i Google Home blev plötsligt bättre

Från sajten:
image

Goda nyheter för dig som vill ha ut lite mer av Google Home. Nu kommer att rullas ut helt nya automationsmöjligheter i appen och mer avancerade finns att tillgå.

Google meddelar via ett blogginlägg att Google Home nu kommer att få fler automationsmöjligheter i appen. Samtidigt ska det bli möjligt att skapa än mer avancerade automationer via deras skripteditor.

Det Google har presenterat är ett antal nya automationer för att komma igång, detta initialt för de som är med i Google Home Public Preview. Nytt nu är bland annat möjligheten att trigga rutiner när en enhet öppnas eller stängs, vid förändringar i temperatur, luftfuktighet eller när en närvarosensor upptäcker något. Det blir också möjligt att starta laddning när något kopplas in samt att något händer om volymen tystas eller aktiveras.

 

Nya händelser inkluderar också öppning och stängning av solskydd, pausa eller vid uppspelning av media, återupptagande av timers, när enheter dockas samt en massa annat kul och nyttigt. Ett par exempel är:

Turning on a smart plug attached to a dehumidifier if the humidity rises above 60 percent.
Lowering or raising smart blinds based on the time of day or temperature.
Turning the lights up when you pause the TV and dimming them again when you unpause it.
Flashing a light if your smart lock jams.

Här är de nya funktionerna i Google Home-appen:

Google Home Script Editor

I samband med ovanstående nyheter blir det nu också möjligt att skapa mer avancerade automationer med hjälp av deras Script Editor. Denna är enbart tillgänglig som en publik förhandsversion i nuläget och har ett användargränssnitt som kan vara svårt för en som inte är vad vid kodning.

Skripteditorn har nu också stöd för att kunna starta händelser när kameror detekterar något. Exempel på vad detta innebär kan vara:

Dog detected: When a dog is detected, you can play calming music to help your dog relax. You can also set up your Chromecast with Google TV to play a dog-friendly TV show.
Now, your dog can turn on the TV. What a world!

Funktionerna ovan ska börja bli synliga för de som aktiverat den offentliga förhandsversionen och rullas ut successivt.

Mer information finns i blogginlägget hos Google som du kan läsa här. Mer information om skripteditorn finns här.

Ni som använder Google Home, är detta fett efterlängtade funktioner och förbättringar?

Källa: The Verge