Aura Air är en snygg HomeKit-kompatibel luftrenare

Från sajten:
image

Marknaden för luftrenare har formligen exploderat på senare år. Utbudet för Apple HomeKit har dock varit begränsat och nu finns även luftrenaren Aura Air.

Sedan pandemin gjorde sitt intåg tvingades många till hemarbete där luften kanske inte alltid är optimerad för just detta. I takt med att hemarbete blev mer vardag än tidigare började också mängden smarta luftrenare att öka på marknaden. När det gäller utbudet för luftrenare som fungerar med Apple HomeKit var detta länge ganska begränsat. Men, detta har ändrats på senare tid och nu finns det luftrenare för HomeKit från bland annat Sensibo, Ikea, Molekule, Meross, Vocolinc och Smartmi.

Senaste tillskottet heter Aura Air Purifier och kommer från ett israeliskt företag som avviker en hel del från traditionella luftrenares formgivning. Denna kan monteras direkt på väggen så ingenting som är i vägen vid dammsugning eller som tar för sig i heminredningen. Aura Air Purifier har funnits ute på marknaden sedan förra året och säljs i Sverige bland annat av Elgiganten. Vid årets elektronikmässa CES 2022 tillkännagav företaget att de nu har certifierat sin Aura Air Purifier för Apple HomeKit.

Aura Air Smart Luftrenare Hem

Som sagt så skiljer sig Aura Air Purifier åt på många sätt jämfört med de flesta luftrenare vi sett på marknaden. Förutom att väggmonteras finns det även tillbehör i form av ett golv- eller bordsstativ vilket ger fler installationsmöjligheter.

Aura Air Purifier har en mängd sensorer som mäter bland annat PM10, PM2.5, temperatur- och luftfuktighet men även VOC, CO och CO2. Luftrenaren använder också en ny sorts filtrering som sägs vara effektivare än HEPA 13 där två patenterade tekniker används; Ray-Filter med “Smart Copper Fabric” som kombinerar HEPA-filter, kolfilter med UVC LEDs samt funktionen “The Stereonizer”.

Aura Air Smart Luftrenare Hem

 

Aura Air Mini

Utöver ovanstående luftrenare har de också en portabel variant vid namn Aura Air Mini. Baserat på det lilla formatet är den lätt att ta med sig på resan eller på kontoret och det inbyggda batteriet räcker i 6 timmar och laddas via USB-C.

Det verkar dock inte som att Aura Air Mini fått stöd för Apple HomeKit vilket kanske inte är att vänta då den inte är utrustad med smart funktionalitet.

Aura Air Mini

Deras försök att sälja in en smart luftrenare i videoklippet nedan är kanske inte det mest imponerande och om den verkligen är effektiv mot Covid-19 stämmer säkert men kanske då främst i laboratorietester.

Aura Air Purifier kostar 7999 kronor på Elgiganten och den mindre varianten Aura Air Mini 2999 kronor, även denna finns att köpa hos Elgiganten.

Källa: HomeKit News

1 gillning

Högt precis. Får ungefär 6 stycken luftrenare från Ikea för samma pris. Dessa går också att hänga på väggen.

Men den var ju snygg.