Audi Q4 Sportback e-tron concept premiärvisas

Från sajten:
image

Förra året visade Audi upp konceptet för Audi Q4 e-tron. Som blir en helt eldriven SUV som lanseras 2021. Nu visar de även en sportigare modell med Sportback.

De båda bilarna är egentligen identiska man nu kan alltså kommande e-tron-köpare välja mellan en fullstor SUV eller en med sportigare siluett. Samma längd, hjulbas och höjd även insidan är densamma bara att bagageutrymmet såklart krymper på Q4 Sportback. De har också samma drivlina, de båda motorerna levererar 225 kW och gör 0-100 km/h går på 6,3 sekunder och topphastigheten är begränsad till 180 km/h. Räckvidden är 450 kilometer med fyrhjulsdrift och över 500 kilometer med enbart bakhjulsdrift.

När Audi e-tron först presenterades i september 2018 planerade Audi att 2025 ha över 20 helt eldrivna modeller och att det ska stå för 40 procent av sin försäljning. Audi Q4 e-tron Sportback blir Audis sjunde helt eldrivna bil.

Källa: Audi Pressmeddelande.

1 gillning

Så jäkla snygg!:heart_eyes:

Sjukt snygg!

Verkligen! Lär bli billig med så bara slå till! :slight_smile:

Concept ja … så blir de inte alls så när den väl börjar rulla … brukar va så :man_shrugging:t2:

Har jäkligt svårt för de där crossover versionerna. Den här är inte något undantag :expressionless:

Om man tittar på hur audi E-tron såg ut i concept och hur den blev, så var den väldigt lik och jämför man designen på e-tron sportback, så är det högst troligt att Q4 sportback kommer vara väldigt lik conceptbilen… :grinning:

Man kan ju hoppas ! :relaxed: