Atios har prylen för dig som vill ha smart hem i DIN-skenan

Från sajten:
image

Smarta hem i all ära men efter ett tag kan det bli lite väl många hubbar. Därför är det skönt att veta att det finns smidigare lösningar att tillgå.

Schweiziska företaget Atios har en smart hem-modul för DIN-skena vilket innebär att hemmet blir smart utan att stöka ner. Deras Atios SmartCore har stöd för såväl Apple Home som Google Home samt Matter inom kort via en uppdatering vilket låter lovande. Dessutom vankas stöd för Amazon Alexa också. Modulen får ström via PoE om så önskas eller direkt strömförsörjning och anslutning kan göras via Ethternet eller Wi-Fi. Ett webbgränssnitt för enheten är också tillgänglig för det lokala nätverket.

Med modulen går det att styra och kontrollera belysning, solskydd, sensorer, dörrlås, garageportar och bevattning.

  • Mått: 109 x 178 x 60 mm, 10 uttag
  • Ström: 802.11 af PoE or 12-24V DC
  • Styrsystem: DALI
  • Anslutning: Ethernet, 2.4 GHz WiFi
  • Output: 12x bistabilitet 16A
  • Input: 12x, 12-230V AC/DC

Utöver denna produkt finns en mängd andra produkter i sortimentet, exempelvis: KNX-brygga, switch, blind, dimmer, DALI dimmer med mera.

Rekommenderat pris är 599 schweiziska franc vilket i runda slängar är cirka 7 500 svenska kronor.

Källa: Atios

Galleri

Liknade det som Compare-IT lanserade 2017. Compare-IT har bytt namn till Ourliving och levererar mest till BRF:er numera men i grunden är det liknande tänk, vet att de hade koppling mot Google Home och att man kan koppletera med Zigbee prylar. Även koppling till Nibes API så man fick in och kan styra värmepumpen.