Astro Gaming A20 - Nu hör vi varje fotsteg

Från sajten:
image

Ljudet från ett par hörlurar kan vara en ren plåga eller så kan det låta som en havsbris ur en snäcka, helt underbart helt enkelt.

Astro gaming a20 wireless headset gen 2 är ett par gaminghörlurar. Där du lär höra vartenda fotsteg i spelet och även de tystaste ljuden i bakgrunden.

Hörlurarna är utrustade med ett 7.1 surroundsystem vilket ger ett väldigt rymligt och detaljerat ljud. 7.1 ljudet skapar ett bra ljudomfång för fps-spel för att kunna lyssna på exakt vart ljudet kommer ifrån. Micen på headsetet har en smidig on/off funktion vilket aktiveras när man fäller ner/ upp den. Smidigt då man ska stänga av sin röst snabbt. Själva armen för micen känns dock väldigt plastig och tunn, det gör den lätt att justera . Micen leverar väldigt bra ljud både i spelvärlden och även i de digitala mötena.

Astro gaming har tänkt igenom det mesta med hörlurarna. De har en over-ear passform som efter en heldag fortfarande sitter skönt runt huvudet. Hörlurarna är inte så estiskt snygga, de flesta hörlurarna som syns har en rund form medans hörlurarna från Astro gaming är mer kvadratiska i formen. Detta gör att de sticker ut i mängden och de syns vilka som är dina.

Ett stort plus är att hörlurarna stänger av sig automatiskt efter fem minuter när de inte har använts, alltså inget ljud har spelats upp eller att någon har pratat i dem. Detta för att spara batteri från deras 15h livslängd. Väldigt smidig funktion. När vi ändå nämner batteri så vet nog alla att batteriet måste laddas någon gång. Här lägger Astro gaming upp sina hästlängder och skickar med en laddkabel på hela 1.5m. Det är en bra längd om du laddar hörlurarna via datorn något kort, det skulle inte skada med en 2m lång kabel. Tror ni det slutar här? Nej, nej, Laddkabeln är även en USB-A till USB-C vilket är väldigt uppskattat 2021.

De tråkiga med hörlurarna är att det känns som att de har begränsat ljudet till en viss max gräns, vilket är bra för att inte skada öronen. Det känns som att maxgränsen är i lägsta nivå. Det skulle inte skadat om det gick att höja lite till. Dessutom var de svåra att koppla. Det var inte bara plug n’play utan det behövdes ändras lite med inställningarna på hårdvaran innan de funkade. Eftersom på USB-Stickan som man stoppar in i datorn har en knapp på sig för att ändra ljudutgång.

Astro gaming har även lagt in tre stycken olika ljudfrekvensområden som är lätt att ändra på headsetet. Detta för att få en bättre ljudupplevelse när du spelar eller så ändrar du till ett annat läge när du bara ska chilla med dina kompisar och prata. Overall ett väldigt bra headset, som ger bra ljud, men det finns lite som Astro skulle kunna fixa på.

Pris cirka 1500 kronor.

Teknikveckan rekommenderar

Plus

  • Lång kabel
  • Bra ljudomfång

Minus

  • Låg volym

Betyg 3,5

Recensionsexemplar från Astro Gaming.