Astro A30 Wireless - stilrena och bekväma gaminghörlurar

Från sajten:
image

Det finns idag en uppsjö av olika gaminghörlurar med olika funktioner och utseenden och idag ska vi ta en närmare titt på Astro A30 Wireless från Logitech.

Ibland är vitt helt enkelt snyggast

När olika prylar matchar tillsammans då blir allting oftast lite trevligare och testexemplaret av A30 som vi fick hem var i ett kritvitt utförande vilket passar perfekt ihop med vår PS5-kontroll. Astro A30 Wireless är ett trådlöst over-ear-headset med mjuka öronkuddar och en fyrkantig design. På sidan av öronkåporna finns täcksidor som sitter fast med magneter och om man önskar att göra sitt headset lite mer personligt så går dessa att byta ut. När det kommer till fysiska knappar så har vi en tumspak där vi dels kan justera volymen genom att dra den upp eller ned, drar vi åt sidorna kan vi justera hur mycket av spelets ljud vi ska höra och hur mycket av chatten vi ska höra. Utöver detta finns det en mute-knapp för mikrofonen, blåtandsknapp och en av/på-knapp.

I förpackningen får vi med ett resefodral, en 2.4GHz USB-adapter, en USB-kabel, en 3,5 mm-kabel samt en extern boommikrofon. A30 Wireless har både inbyggd mikrofon i själva headsetet som duger okej när du ska spela lite med polarna men ska du streama till exempel Twitch så är kvalitén betydligt bättre med den externa mikrofonen. Tråkigt nog så är den externa micken i gummi och den kan inte hålla sig fast dit man vinklar den utan är i ett fast läge hela tiden vilket är lite irriterande om man vill ha den längre bort, eller närmare munnen.

One headset to rule them all?

Astro A30 Wireless går att använda på flera olika plattformar och vi har testat dem på ett PlayStation 5 samt parat ihop dem till vår iPhone. Att de har stöd för flera plattformar underlättar om vi spelar cross platform-spel med våra polare då vi kan ringa upp varandra via en extern tjänst, typ Discord och snacka med varandra trots att vi inte spelar på samma typ av konsol.

Det går att koppla in den lilla USB-adaptern direkt in i vårt PlayStation och sedan para hörlurarna så kan vi både snacka och höra helt trådlöst. Det går även att koppla in dem direkt in i handkontrollen med hjälp av den medföljande 3,5 mm-kabeln om så önskas. Batteritiden om man kör med USB-adaptern ligger på 27 timmar och sedan vi gjorde första laddningen innan testet så har vi inte behövt ladda upp dem igen – vilket får anses som ett gott betyg.

Va!? Var det någon som sa något?

Undertecknad spelar en hel del med mina kollegor och jag och Dennis Klarin har fastnat för Wreckfest som är ett lortigt racingspel där det går ut på att köra så osportsligt som möjligt och totalt förstöra varandras bilar. Med A30 Wireless på öronen så är det som att jag hamnar rätt ned i leran och hör de brutala dieselmotorerna skrika medans bildelar flyger från höger och vänster. Samma effekt blir det när jag kastar mig in i helikoptern i Ghost Recon och tillsammans med mina vänner skjuter både raketer och miljontals kulor mot fienderna.

Nackdelen med att uppslukas så totalt i spelen är att min bättre hälft, det vill säga min fru inte tycker att kommunikationen här hemma fungerar lika bra längre. Så på det stora hela är ljudet bra balanserat, bra tryck i basen och ett fint mellanregister. Om vi laddar ned deras app så kan vi även justera ljudet i deras inbyggda equalizer så vi får ett mer personligt ljud, vilket är perfekt om du vill skruva upp basen ordentligt för att känna explosionerna.

Astro A30 The Mandalorian Edition

Av Dennis Klarin

När Marcus testar Astro A30 fick jag samtidigt den stora äran att testa den exklusiva Mandalorian-versionen, eftersom jag är ett stort fan av serien. Kan inte annat än hålla med Marcus på samtliga punkter egentligen. De sitter väldigt bekvämt. Har utsatt hörlurarna för spelsessioner på upp mot tre timmar utan att det ens blir lite jobbigt, tungt eller får vikta och ömma öron. De låter dessutom otroligt bra och tillsammans med Logitechs app går det anpassa ljudet efter hur en själv vill ha det. Så upp med basen när det är pang-pang och racing! Det är dessutom lätt att få balans mellan spel- och chatljud med den smarta lilla joysticken. Som dock tar en liten stund att vänja sig med och hitta rätt varje gång till en början. Dessutom håller jag med Marcus om mikrofonen, den är riktigt bra, men vore bättre om den gick vinkla fritt.

Kort och gott är allt samma som ursprungliga Astro A30 och det är egentligen bara utseendet på The Mandalorian Edition jag behöver ge mitt omdöme om. Första tanken och vid första anblick av denna special edition var inte speciellt imponerande, hur mycket jag än älskar Mandalorian. Ge Disney 500 kronor extra för att få Mando på små sköldar på sidan av ett par hörlurar. Vilket jag i och för sig fortfarande tycker är hutlöst.

Men när de väl kom hem och jag packade upp dem så slås jag av hur läckra dem faktiskt är. Två nyanser av grå/silver. Skulle kunna liknas med kombinationen av rymdgrå och silver i Apples universum. De silvriga färgerna är anpassade för att lika Din Jarins beskar-rustning. På den utbytbara skölden på ena hörluren har vi siluetten av den nyss nämnda och på den andra Clan Mudhorn-emblemet som påminner om en noshörning.

Vi får också andra små påskägg så som “Star-wars-laser-ljud” när vi sätter på och stänger av hörlurarna, vi får en liten Grogu på USB-dongeln tillsammans med samma Clan Mudhorn-emblem tryck på förvaringsväskan. Utseendet får full pott, kanske att jag skulle önska andra tryck på kåporna. Mandalorians hjälm och Grogus kontur skulle göra sig så mycket bättre. Är du inte verkligen hardcore fan är det inte värt det extra höga priset, trots att de faktiskt är snyggare än originalet.

Recension: Logitech Astro A30 Wireless

Fördelar

 • Skön komfort
 • Snygg design
 • Bra design
 • Fungerar till alla plattformar

Nackdelar

 • Boommicken går inte att justera
 • Kanske något dyra
 • Något tråkiga tryck på The Mandalorian Edition

Detaljer

 • Typ av produkt: Gaminghörlurar
 • Tillverkare: Logitech/Astro
 • Kompabilitet: Xbox Series X – S, PlayStation 5, Nintendo Switch, PC, Mac, iOS, Android
 • Färg: Silver och Vitt
 • Vikt: 343 gram
 • Frekvensgång: 20- 20 000 Hz
 • Kommunikation: Trådlöst 2,4 Ghz (med dongel), kan även anslutas med 3,5 mm
 • Pris: Astro A30 – 2 785 kronor, A30 Mandalorian Edition – 2 999 kronor

Sammanfattning

Astro A30 är ett par riktigt snygga och framförallt bra lurar till dig som spelar mycket och dels vi ha ett riktigt bra ljud men även en mikrofon som levererar bra både vid chatt och när man sänder ut via Twitch. Det är en snygg design på båda modellerna och en batteritid samt komfort som gör att vi klarar långa spelsessioner helt utan problem. Nackdelen är boommikrofonen som inte går att vinkla och sedan stanna i den vinkeln. Allt för ofta åker den för nära munnen vilket stundtals kan bli lite irriterande.

Men på det stora hela så är det ett par riktigt schysta lurar och en bonus är att de går att använda till alla plattformar samt att det finns en app där vi manuellt kan finjustera ljudet efter eget tycke. Prislappen ligger mellan 2 785 kronor upp till 2 990 kronor beroende på om du vill ha vanliga A30 eller The Mandalorian Edition.


Betyg: 4 / 5Teknikveckan rekommenderar!

Galleri

2 gillningar