Artist använder AI för att ta fram hur Steve Jobs skulle sett ut i dag

Från sajten:
image

Det är artisten Alper Yesiltas som med hjälp av AI har tagit fram bilder på hur kända avlidna kändisar skulle sett ut om de fortfarande levde i dag.

Det är en serie bilder han skapat under namnet As If Nothing Happened. Vi kan här se hur AI föreställer sig att bland annat Steve Jobs, Lady Diana och Michael Jackson skulle sett ut i dag. Han har tidigare gjort projekt där han tagit kändisar som är unga i dag och åldrat dem för att visa hur de kan komma att se ut. Alla bilder går att se på hans Instagram-konto

Alper Yesiltas

Steve Jobs dog 56 år gammal 5 oktober av cancer i bukspottskörteln. På bilden ser vi Steve Jobs i sin klassiska svarta polotröja sittandes vid vad som ser ut som ett klassiskt Apple Keynote (när de fortfarande var live på scen) med texten “One More Thing” i bakgrunden.

Old Steve Jobs

 

1 gillning

Låt de döda vara döda säger jag.

2 gillningar

Men är det verkligen så? Vi har mängder med biografier och filmatiseringar om döda människor (Churchill, Elvis, The Crown, Ali, Johnny Cash, osv osv), är det inte okej heller?

Eller blir det något fel när man försöker efterlikna någon så mycket att de är "för" lika?

Är det ingen här inne som är bra på att fixa avatarer till profilen? Jag är sjukttrött på att inte ha någon och hittar ingen jag vill ha.

Tänkte på att försöka lista ut hur de hade sett ut :slight_smile:

Här har du en:

2 gillningar

Hehe, så liten ju!

AI-Jobs: Bill Gates + Göran Everdahl