Arlo presenterar end-of-life policy för utvalda kameror

Från sajten:
image

Arlo meddelar nu att en del av deras produkter slutar få uppdateringar. Dessutom kommer de inte fungera med deras molnlösning längre.

Nya året är knappt igång när Arlo offentliggör att en del av deras produkter kommer att benämnas som “end-of-life”. Detta innebär att de utvalda, äldre kameramodellerna slutar få säkerhetsuppdateringar samt tappar möjligheten att fungera med deras molnlösning för lagring av videoklipp. Berörda kunder meddelas via e-post att den nya ändringen trätt i kraft från den 1 januari 2023. Det som är mer häpnadsväckande är att kameror som bara är fyra år gamla omfattas av denna ändring enligt ett pdf-dokument. Dock är de, än så länge nämnda säkerhetskamerorna betydligt äldre än så.

Framöver kommer kameror som slutar få support att meddelas minst 90 dagar innan. De första två når “end-of-life” i april 2023 medan fler väntas få samma status i januari 2024. Kamerorna kommer inte att sluta fungera men möjligheten att lagra videoklipp i sju dagar via molntjänsten försvinner, likaså firmware-uppdateringar och e-postnotiser. Dessutom slutar Arlo att lämna support på berörda produkter när det gäller reservdelar, buggfixar och säkerhetsuppdageringar.

De två första kameror som omfattas av denna ändring från den 1 april 2023 är modellerna:

  • Arlo VMC3030 Gen 3 (lanserad i november 2014)
  • Arlo VMC4030 Pro (lanserad i oktober 2016)

Med andra ord, kamerorna kan fortsätta att användas för att strömma video, få rörelsenotiser och videoklipp kan lagras lokalt via Arlo Base Station. Det går också att använda deras nya molnlagring, Arlo Secure även om övrig funktionalitet försvinner.

Säkerhetskameror från Arlo som berörs från den 1 januari 2024 är:

  • Arlo Baby (ABC1000)
  • Arlo Pro2 (VMC4030P)
  • Arlo Q (VMC3040) + Q+ (VMC3040S)
  • Arlo Lights (ALS1101)
  • Arlo Audio Doorbell (AAD1001)

Har du någon av ovan nämnda kameror igång fortfarande?

Källa: 9To5Google

Börjar tycka sämre och sämre om Arlo.

Från sajten:
image

För någon månad sedan meddelade Arlo att molnlagringen för äldre kameror skulle försvinna. Kritiken uteblev inte och nu verkar de ha ändrat sig.

Kameratillverkaren Arlo har en stor mängd säkerhetskameror ute på marknaden där en del verkar bli till åren komna. Därför meddelade företaget att molnlagring skulle upphöra för utvalda modeller, trots att de fungerar som vanligt. Detta ledde till kritik från användarna som såg det som en direkt försämring av en fungerande produkt. Nu ser det ut som att Arlo ändrat sig, detta enligt hemsidan The Verge och användarna ska kunna fortsätta använda sin fria molnlagring även fortsättningsvis.

UPDATE ON ARLO EOL POLICY

We listened to feedback and concerns from Arlo users since our announcement a month ago. I personally interacted with many of you and deeply appreciate the viewpoints on where we should make some adjustments. Here are the changes we are making:

— Matthew McRae (@mbmcrae) February 10, 2023

I ett inlägg på Twitter meddelar företagets vd, Matthew McRae att de inte tar bort den fria lagringen av videoklipp för existerande användare samt att det tidigare uttalade EOL-datumet för en del av företagets kameror flyttas fram till 2025. I samband med detta uttalande utlovas också säkerhetsuppdateringar fram till 2026.

Bra nyheter för användarna och skönt när företagen lyssnar på sina kunder!

Källa: The Verge