Arlo Essential 2K - övervakning när den är som enklast

Från sajten:


Vi har testat Arlos Essential 2K övervakningskamera för utomhusbruk. Detta är andra generationens kamera från Arlo.

Enkelt att komma igång

I paketet hittar vi två kameror, två kamerafästen, en USB-C-laddningskabel, två väggfästen och tillhörande skruv samt ett klistermärk. Vi börjar med att ladda upp kamerorna till 100 procent, laddar ned Arlo Secure-appen och sedan är vi redo för montering. Kamerorna drivs på ett inbyggt laddningsbart batteri. Enligt Arlo tar det fyra timmar att ladda ett batteri från tomt till fullt. Batteritiden är enligt Arlo fyra till sex månader, beroende på hur mycket du använder appen. Det finns en knapp på kamerorna som du använder för att para ihop appen och dina kameror något mer gör den inte.

Kamerorna kopplar upp sig mot 2,4 GHz och synfältet är 130 grader, vilket ger oss möjlighet att övervaka en lite större yta. Justera riktningen genom att titta i appen för att se till att kamerorna är korrekt inställda.

I början när vi grovriktade kamerorna såg allt bra ut genom appen, men efter att vi hade fäst dem på väggen tappade vi kontakten med en av kamerorna. Efter att de hade suttit uppe över natten fick vi kontakt med kamerorna igen, och därefter har vi inte haft några liknande problem, i deras app går det att göra anslutningstest för att se hur bra signal kameran har.

Kameran har en storlek på 9,5 x 5,5 x 6 cm och har IP65-klassificering, vilket innebär att den är tålig mot damm och vatten så lite regn är inga problem.

Du styr allt i appen

När kameran är monterad börjar vi med alla inställningar i appen. Aktivitetszoner är det första vi ställer in för att slippa onödiga notiser. Du väljer vilka områden som kameran ska agera mot. Du vill kanske inte att kameran ska starta varje gång en bil kör förbi huset eller en markis som rör sig i vinden. Övervakningskameran har en funktion som heter spotlight. Den fungerar som en lampa och lyser upp framför kameran upp till 7 meter. Du kan starta den manuellt eller att den startar vid rörelse framför kameran.

Tvåvägskommunikation gör att vi kan prata och lyssna igenom appen på ett enkelt sätt, vi kan till exempel säga till budet att lägga paketet vid dörren eller säga till sonen att inte glömma skolväskan när han kliver ut genom ytterdörren. Det finns också en inbyggd siren som du kan aktivera genom appen manuellt eller att sirenen ska starta automatiskt vid rörelse. För det går även att använda kamerorna inomhus och då kanske sirenen är mer relevant.

Ställ in olika scenarion

Det finns tre olika scenarion och vi kan själva välja vad som ska hända i varje scenario. De olika scenarierna heter “borta”, “hemma” och “standby”. Till exempel kan vi konfigurera kameran så att den alltid tar en bild och skickar den till oss när vi har valt scenariot “hemma”. Alternativt kan vi ställa in kameran så att den inte gör någonting alls när vi har valt “standby”.

Abonnemang krävs för att nyttja alla funktioner

Vid köp av kamerorna ingår ett 30-dagars abonnemang, därefter kan du välja att inte använda något abonnemang, men i så fall kan du inte se sparad videohistorik. Efter det har du tre olika abonnemangsalternativ. Om du tecknar ett årsabonnemang direkt får du respektive abonnemang två månader billigare. Det här tycker vi är lite tråkigt att Arlo inte erbjuder egna lösningar utan man är låst till deras abonnemang. Flera andra tillverkare erbjuder lokal lagring till antingen en NAS eller direkt på minneskort.

Hur bra är Arlos nya kameror?

Vad gäller Arlos nya kameror har de lyckats skapa enkla och användarvänliga kameror tillsammans med en smidig app. Notiser och identifiering skickas snabbt till telefonen, och du kan enkelt konfigurera alla funktioner i appen utan att behöva en separat hub. Om du vill kunna spara filmer och/eller bilder lokalt behöver du dock Arlos hub. Ljudet brusar en del vid blåst. Bildkvalitén är bra tack vara upplösningen 2560×1440, 2K. Tänk på att inte sätta kamerorna på ett ställe som gör att det är krångligt att ta ner kamerorna då du behöver kunna klättra upp var 4-6 månad, beroende på användning, och ta ner kamerorna för laddning. Det positiva i det är att kamerorna iallafall har USB-C.

Kamerorna kan användas utan abonnemang med då med begränsade funktioner. Så vill du lägga ut 129 kr per månad eller 1290 kr per år så är Arlo Essential 2K ett enkelt och bra alternativ.

Recension: Arlo Arlos Essential 2K

Fördelar

 • Enkel att fästa på väggen
 • Bra app
 • Ingen hub krävs

Nackdelar

 • Abonnemangstjänsterna för att spara video

Detaljer

 • Max videoupplösning: Upp till 2560×1440 (2K)

 • Bildsensor: 4 Megapixel

 • Mörkerseende: Dual 850nm LED

 • Synfält: 130-grader diagonalt

 • Ljud: Tvåvägsljud

 • Mikrofon: Ja, med eko- och brusreducering

 • Anslutning: 2,4 GHz Wifi.

 • Smarta hem kompatibel: Google Home, Alexa, SmartThings och IFTTT.
 • Driftstemperatur -20° C till 45° C

 • Batteritid 4 – 6 månader

 • Tid till fulladdning: 4 timmar

 • Pris: 2 kameror 1990 kronor (Kampanjpris till 12 maj) Prisjakt

 • Pris 3 kameror 3590 kronor Prisjakt

Sammanfattning

Arlo Essential 2K är en trevlig kamera för utomhusbruk som gör att vi får bättre koll på vad som händer runt huset. Kameran har tvåvägskommunikation med högtalare och mikrofon, samt en inbyggd siren för att skrämma bort tjuvar. Spotlighten lyser upp tomten på kvällen och kan ställas in för automatisk tändning vid rörelse, synfältet är 130 grader. Kameran har även mörkerseende i färg.

Kamerorna är trådfria och batteridrivna, med en batteritid på fyra till sex månader. Appen Arlo Secure ger användaren möjlighet att anpassa inställningar, se historik och aktivera olika scener. Monteringen är enkel, och vid abonnemang ingår stöldersättning om kameran skulle bli stulen. Övervakningskamerorna är enkla att installera både på väggen och i appen. Utan abonnemang har du begränsade funktioner, men är du villig att betala 129 kr i månaden så är Arlo ett enkelt och bra alternativ.


Betyg: 4 / 5Teknikveckan rekommenderar!