Arlo 2K Videodörrklocka - ha koll på vad som händer vid ytterdörren

Från sajten:
image

Arlo har släppt en ny uppdatering av sin videodörrklocka, Arlo 2K trådlös videodörrklocka. Vi har testat den och här kommer vår recension:

Enkel installation

Det är enkelt att komma igång och allt du behöver för att fästa den på din vägg följer med i förpackningen, inklusive skruvar och pluggar. Om du vill ha videodörrklockan vinklad medföljer också en platta för att kunna tilta den åt höger eller vänster. Innan vi börjar att skruva upp den, laddar vi upp videodörrklockan. Under tiden laddar vi ner Arlo Secure-appen och följer anvisningarna i appen för hur vi ska installera videodörrklockan. När det är gjort, fäster vi den på väggen. Vi kan enkelt ta bort den från väggen med hjälp av ett klassiskt SIM-kort borttagningsverktyg.

Kan laddas och kopplas mot analoga dörrklockans kablage

Om du tidigare har en analog dörrklocka, kan du faktiskt använda det befintliga kablaget för att slippa ladda din videodörrklocka. Det innebär att du inte behöver ta ner den från väggen för att ladda den. Du kopplar bara in de gamla kablarna i monteringsplattan. Det spelar ingen roll vilken kabel du kopplar till vilken pol, den laddas oavsett. Den kan också använda din gamla ringklocka från den analoga dörrklockan.

Allt styrs genom appen

Precis som andra Arlo-produkter är det enkelt att lägga till videodörrklockan i appen. I appen kan du se vad som sker framför dörren. Har du en prenumerationstjänst, eller skaffar en, sparas videoklippen i appen mellan 30 och 60 dagar beroende på abonnemang (mer info nedan). I appen gör vi alla olika inställningar. Vi kan till exempel ställa in att videodörrklockan ska göra olika saker beroende på vilket läge du har inställt. Om du inte vill att det ska komma notiser till din telefon hela tiden när någon rör sig framför videodörrklockan, kan du välja läget standby, så fungerar den endast som en vanlig dörrklocka. Väljer du läget aktivera borta, kan du få notiser så fort någon rör sig framför videodörrklockan. Har du andra Arlo-produkter kan du få dem att samarbeta, till exempel om du har en Arlo-kamera inomhus. Om du har aktiverat läge borta kan du få din videodörrklocka att ljuda som en siren när den upptäcker rörelse inomhus.

I appen kan du också skapa aktivitetszoner. Detta gör att vid rörelse inom zonen kan videodörrklockan spela in video och/eller skicka en notis till din telefon. Du kan skapa upp till fem olika områden där den ska aktivera olika funktioner. Du kan också skapa tre olika områden där den ska utesluta videoinspelning eller liveuppspelning om det är ett olämpligt område. Dessa områden visas då som mörka boxar i videon för att censurera dem.

När det ringer på videodörrklockan får du upp ett samtal i din telefon där du kan välja att svara eller inte. Du kan prata direkt med den som står framför din dörr, välja ett av de förinställda svaren, eller inte svara alls. Denna funktion fungerar för alla som ingår i hemmet. Det vill säga, om din fru har installerat appen och ni delar hemmet, blir även hon uppringd när någon ringer på dörren.

Med eller utan chime?

Om du har andra produkter, till exempel Google Home eller Alexa, kan du enkelt koppla ihop Arlo med dessa smarta hem-enheter. När någon ringer på dörren, spelas en dörrsignal upp på dina Google Home-produkter. När någon ringer på vår dörr, spelas en signal upp och Google meddelar att någon är vid dörren, på Sonos Beam och Google Nest Hub. Om du saknar en smart hem-enhet eller vill ha en separat ringklocka, kan du köpa den separat senare eller redan från början.

Det smarta hemmet – men inte till allt

Videodörrklockan har möjlighet att kommunicera med följande: Google Home, Alexa, SmartThings och IFTTT. Det innebär att har du till exempel en Google Nest Hub kan du be den visa kameran från videodörrklockan. Via smartthings kan du få dina andra smarta hem produkter att triggas av något som händer i din videodörrklocka. Till exempel få den att agera siren ifall andra produkter agerar inbrottslarm i ditt hem. Är du en Apple-nörd så är det tråkigt nog inget HomeKit-stöd så att få in denna i Hem-appen är inte möjligt vilket är lite trist.

Abonnemangstjänsterna

Vid köp av videodörrklockan ingår ett 30-dagars abonnemang. Därefter kan du välja att inte använda något abonnemang, men då kan du inte se sparad videohistorik. Efter det har du tre olika abonnemangsalternativ. Om du tecknar ett årsabonnemang direkt får du respektive abonnemang två månader billigare.

En videodörrklocka kanske inte behöver spara video utan bara spela upp live och ringa på din dörr så att du kan svara live. I så fall kan du bortse från abonnemangstjänsterna.

De tre olika abonnemangstjänsterna

Nyfiken på fler tester från Arlo? Läs om vår andra recension om Arlo Essential 2K här.

Recension: Arlo Arlo 2K trådlös videodörrklocka

Fördelar

  • Bra integrering om vi tidigare har Arlo system
  • Bra och enkel app
  • Vi blir uppringda när någon ringer på dörren
  • Laddas igenom kablaget från tidigare analoga dörrklocka

Nackdelar

  • Abonnemangstjänsterna för att spara video

Detaljer

  • Mått: 47 x 143 x 37mm
  • Max videoupplösning: Upp till 1944 x 1944 (2K)
  • Bildsensor: 3,78 Megapixel
  • Synfält: 180-grader diagonalt
  • Videolägen: 1944 x 1944, 1536 x 1536, 1080 x 1080
  • Videofunktioner: Färg, svartvit mörkerseende
  • Digital Zoom: 12x
  • Mörkerseende: Enkel 850nm LED
  • Spotlight: Nej
  • Ljud: Tvåvägsljud
  • Mikrofon: Ja, med eko- och brusreducering
  • Anslutning: 2,4 GHz Wifi.
  • Minsta uppkopplingshastighet i hemmet: 2 Mbps
  • Smarta hem kompatibel: Google Home, Alexa, SmartThings och IFTTT.
  • Lagringstyp: Molnlagring
  • Driftstemperatur: -20° C till 45° C
  • Strömförsörjning: Batteri integrerat
  • Batteritid: 4 – 6 månader
  • Tid till fulladdning: 4 timmar
  • Pris: 1990 kronor
  • Pris inkl chime: 2290 kronor

Sammanfattning

Precis som Arlos tidigare system är det användarvänligt och enkelt att ställa in. Den reagerar snabbt med väldigt lite fördröjning från att vi trycker till att det låter i telefonen och i högtalarna hemma, vilket andra videodörrklockor kan ha lite problem med. Vi märkte att det kommer en hel drös med notiser på helgerna när barnens kompisar kom och hälsade på. Men vi kunde på ett enkelt sätt ändra den funktionen så att när vi var hemma körde vi inga notiser förrens någon faktiskt tryckte på ringklockan. Om du är lika trött som undertecknad på att behöva ladda din videodörrklocka så slipper du det med Arlos videodörrklocka vilket är otroligt skönt. Är du intresserad av en videodörrklocka rekommenderar vi Arlo 2K trådlös videodörrklocka, bland annat för att den behöver inte vara trådlös om du inte vill.

Betyg: 4 / 5

Teknikveckan rekommenderar!

Galleri

Katt fångad på trappen nattetid.