Årets glögg från Blossa tar oss till Gamla Stan i Stockholm

Från sajten:
image

Med en smårisig sommar så går det inte direkt att säga att vi längtar till vinterns isiga vindar men något som värmer lite runt jul är ju i alla fall glöggen och Blossa har presenterat årets smak.

Blossa 23 tar oss tillbaka dit allt började, Gamla Stan i Stockholm där den första flaskan av Blossa tappades upp för över 100 år sedan. Årets glögg är en vit starkvinsglögg med smak av hallon och humle och i år finns det även en alkoholfri variant av Blossa 23. På flaskan får vi se en vinhandel på Stora Nygatan i Gamla Stan år 1895 och vrider vi lite på flaskan så ser vi samma plats 100 år senare. För att addera lite extra effekt så lyser flaskans detaljer även i mörkret och ska symbolisera gatlyktorna i Gamla Stan.

Jag har tagit fram alla årgångsglöggar sedan starten, och det känns fint att under jubileet resa tillbaka till där allt började. Stockholm har en rik bryggerikultur, där humle spelat en viktig roll, från dåtidens populära svagdricka till dagens mikrobryggerier. Om sensomrarna kom Mälarborna in till Gamla Stan och sålde färskplockade hallon, ett bär vi odlat i Sverige sedan medeltiden, säger Åsa Orsvärn, Blossas Chief Blender.

Blossa 23 har en alkoholhalt på 15 procent och kommer i en flaska på 750 milliliter. Prislappen ligger på 139 kronor och artikelnummer hos Systembolaget är 59858-01, lansering sker online den 13 september. Den alkoholfria versionen kommer att kosta 95 kronor och släpps på Systembolaget och NK i Stockholm den 1 november.

Via pressmeddelande

1 gillning