Är Smartmi på gång med stöd för HomeKit?

Från sajten:
image

Kinesiska företaget Smartmi som verkar under Xiaomi har släppt en egen app. Intressant nog finns här en flik om stöd för HomeKit.

Smartmi blev först och främst kända för sina smarta fläktar som numera återfinns i många smarta hem. De har dessutom både radiatorer och luftfuktare samt luftrenare i sin portfölj nu. Produkterna har tidigare installerats via Xiaomi Home appen men nu har de släppt en egen app, Smartmi Link.

Smartmi Link app

Det som är intressant här är att det finns ett val där den vill ha åtkomst till dina hemdata vilket tyder på stöd för Apple HomeKit. Sedan tidigare kan du använda de flesta av deras produkter i både Google Home och Amazon Alexa.

Smartmi Link app

Huruvida det handlar om att via firmware-uppdateringar ge stöd åt befintliga produkter eller om det bara gäller nya är oklart i nuläget. Hade dock varit riktigt trevligt med en uppdatering som släpper in befintliga produkter i HomeKit. I appen ges dock bara möjlighet att lägga till en nyligen crowdfundad version av P1 som är en bärbar luftrenare.

Försök att registrera sig i appen nu verkar lite svårt då den efterfrågan en bekräftelsekod som inte verkar skickas ut. Någon som lyckas registrera sig i appen? Skriv i Bubblan!

Källa: HomeKit News

1 gillning