Är ljudet lika bra som Sonos Move 2 är snygg?

Från sajten:
image

Sonos har uppdaterat sin bärbara högtalare Move och utöver en grön härlig färg så har det hänt en hel del på insidan – exakt vad tänker vi ta reda på idag.

Grönt har aldrig varit så snyggt som nu

Vår alldeles egna Peter Esse har en förkärlek för limegrönt och jag har aldrig riktigt förstått hans kärlek för en specifik färg på en produkt. Men nu börjar jag förstå hur det känns i hans kropp när ett bolag släpper en produkt i den färgkulör som han älskar mest. Sonos Move 2 kommer i ett vitt, svart och grönt utförande och jag kände att vi måste ju få känna och klämma på den nya gröna färgen fast jag egentligen ville ha något stilrent som svart eller vitt. För ett par veckor sedan så kom budet med Move 2 och jag fick då se denna gröna färg för första gången och den var så vacker. Enklast förklarat är att färgen är militärgrön med en touch av mossa. Jag trodde att den skulle sticka ut i min frus välplanerade färgkombination av inredningsdetaljer här hemma men så blev det inte.

Inte bara en ny färg i Sonos Move 2

Sonos Move 2 har fått samma kontroller för att styra musiken i hemmet som ERA-serien med volymskåran och lite annan layout på de andra knapparna. Genom att dra fingret i skåran för volymen så går det nu betydligt snabbare att höja och sänka volymen än att trycka som en galning på plus- eller minus-knappar. På baksidan av Sonos Move 2 hittar vi även en switch där vi kan stänga av mikrofonen så att högtalaren inte lyssnar på tilltal och den klipper då helt strömmen till mikrofonerna.

På insidan är det en uppdaterad akustisk arkitektur med vinklade, dubbla diskanter som gör att det vi lyssnar på spelas i stereo. Det här blev mer tydligt än vad vi trodde när vi jämförde den med första generationens Move. Det sitter även en woofer bakom gallret som ger ljudet mer tyngd och vi måste säga att det låter riktigt bra. Batteritiden har gått upp från 11 timmar till 24 timmar och tack vare USB-C-porten på baksidan så kan vi ladda upp vår telefon med batteriet i Move 2 när vi är ute i det fria. Det finns även stöd för både Bluetooth och WiFi och precis som tidigare generation så går det att använda Move enskilt eller tillsammans med sina andra Sonos-högtalare i hemmet. IP-klassificeringen är IP56 och det betyder att den klarar både fall, vattenstänk, regn, smuts och sol.

Är det en värdig uppdatering?

Den gröna färgen må vara vrålsnygg men det viktigaste med en högtalare är i slutändan ljudet. Undertecknad har alltid älskat ljudbilden och den portabilitet som Move erbjuder och Move 2 är inte en besvikelse. Jag har maniskt suttit framför Move och Move 2 och spelat upp samma låt på båda högtalarna och för mig så är skillnaden ljudmässigt påtaglig. Det är ett bredare ljud tack vare dubbla diskanter och även ett fylligare ljud vid både låga och höga volymer. Det kan vara placebo men jag tycker mig även höra fler detaljer i låtarna när jag lyssnar på Move 2 och allt som spelas upp känns lite klarare och tydligare.

Ovan kan du se en videorecension av Sonos Move 2 som är mer omfattande än textrecensionen.

Att hoppa mellan Bluetooth och WiFi upplevs även som enklare nu och ett knapptryck på Bluetooth-knappen gör att vi hamnar i rätt läge och kan ansluta oss via vår telefon. Ett knapptryck till så hoppar vi direkt upp på WiFi och ansluts till Sonos-systemet hemma. Det går dock även att helt strunta i att trycka på knappen där bak när du väl har parat din telefon och istället bara gå in i listan över blåtandsenheter på luren och ansluta till Move 2.

Recension: Sonos Move 2

Fördelar

  • Ruskigt snygg grön färg
  • Riktigt bra ljud
  • Batteritiden är imponerande
  • Enkelt att hoppa mellan WiFi och Bluetooth

Nackdelar

  • Något dyr
  • Går inte att koppla i stereo med gamla Move
  • Något tung, precis som förra generationens Move

Detaljer

Tillverkare: Sonos

Modell: Move 2

Tillverkarens hemsida: Sonos Move 2

Pris: 5 490 kronor

Batteritid: Upp till 24 timmar

Anslutningsmöjligheter: WiFi, Bluetooth, Line-In via USB-C-adapter, AirPlay 2, ladda mobilen via USB-C

Trueplay: Automatisk

På insidan: Två vinklade diskanter, en woofer och tre digitala klass-D-förstärkare

IP-klassificering: IP56

Vikt: 3 kilo

Färger: Svart, vitt och oliv

Sammanfattning

Sonos Move 2 är en fin uppgradering från den förra generationen där fokus verkligen ligger på ljudet och batteritiden. Har du första generationens Move idag så är det kanske inte världens största uppgradering. Så att kasta ut den gamla på blocket för att köpa den senaste kan vi nog inte riktigt rekommendera. Men vill du däremot utöka med ytterligare en Move eller köpa din allra första så är detta en av de bästa bärbara högtalarna i sin klass. Det leveras ett fylligt och klart ljud och Move 2 låter lika bra på låga volymer som höga. Om du inte har allt för många Sonos-högtalare hemma idag så är Move 2 ett klockrent köp. Då du enkelt bara kan ta med dig högtalaren till rummet du befinner dig i och detta är verkligen styrkan i Move - bra ljud vart du än är.

Betyg: 4.5 / 5

Teknikveckan rekommenderar starkt!
4 gillningar

Gröööööööönt.

Homer Simpson Simpsons GIF

Apropå grönt, har inte du planer på att foliera Teslan :innocent:

Tack för informativ review!
Blir klart sugen men har tyvärr inte pengar för det nu , får nöja mig med Move 1 :stuck_out_tongue:

En bra sak att veta är att det går att köpa Move 2 batteri bytes kit och använda till Move 1 och då ska Move 1 få lika bra batteritid :+1:

5 gillningar

Helvete vad nice hade jag helt missat!

Hörde det i SHS review :slightly_smiling_face:

1 gillning