Är Lidl på gång med support för HomeKit?

Från sajten:
image

Lidl som förra året gav sig in på marknaden för smarta hem jobbar vidare. Nu ser det ut som att stöd för Apple HomeKit är på gång.

Det är inte många månader sedan tyska företaget Lidl släppte ett antal produkter för det smarta hemmet. Intressant med detta produktsläpp var lågt prissatta produkter men framför allt att de flest av dessa använder Zigbee. Produkterna försvann på fem röda typ och integrerades hej vilt i bland annat Philips Hue Bridge. Deras egna gateway kostade 299 kronor och knöt ihop produkterna via appen Lidl Home. Från början erbjöds ett fåtal produkter medan appen nu utökats väsentligt vilket framgår av skärmdumparna nedan.

Lidl Home app

Fler produkter har dykt upp till försäljning i bland annat Danmark medan vi fortfarande väntar på ytterligare tillskott här i Sverige. Direkt vid lanseringen förra året visade det sig att kompatibilitet med Google Assistent fanns på plats, dock inte för alla produkter, exempelvis “Smart värmare”.

Nu ser det ut som att detta kan ändras då en uppdatering av appen visar på en inställning där appen begär åtkomst till dina “Hem-data” vilket innebär kompatibilitet med Apple HomeKit. Än så länge har denna nya uppdatering inte dykt upp här i Sverige och om det är alla eller bara utvalda produkter som kan tänkas få stöd återstår att se. Oavsett vilket så är det trevliga nyheter!

Den nya uppdateringen visar också på stöd för Siri Shortcuts så något är i görningen, utan tvekan.

Hann du lägga vantarna på produkter från Lidl innan de sålde slut?

Källa: HomeKit News

1 gillning

Finns dessa produkter endast i utvalda Lidl-affärer? Har aldrig sett dem…

Har sett de en gång i “min” affär.
Känns dumt lägga ner jobb på saker som inte går att köpa.

Seriöst? Lidl och smarta hem? Snacka om bonerkiller.

Köpte en led-strip och en lampa när det fanns att köpa, grymt billigt och gick in bra i Philips Hue-bryggan.
Sätt ljuset lite härligt rött så kan du nog få upp den igen ska du se. :heart:

2 gillningar