Aqara visar upp nya produkter på IFA 2023

Från sajten:
image

Elektronikmässan IFA 2023 drar igång inom kort och nyheterna formligen presenteras på löpande band. Aqara passar på att visa upp ett gäng i Berlin.

Kinesiska företaget Aqara visar upp ett antal trevliga nyheter på IFA-mässan i Berlin. Bland nyheterna hittar vi ett smart dörrlås, en ny säkerhetskaera, ett inbyggnadsrelä, en taklampa samt en EU-anpassat vägguttag.

De produkter som antagligen är mest intressanta för svenska marknaden är den nya säkerhetskameran, taklampan, inbyggnadsreläet samt det smarta vägguttaget. Dörrlåset är inte anpassat för svensk låsstandard men intressant att notera att det har stöd för Matter.

Aqara Camera E1 är en kamera av typen Pan/Tilt vilket ökar möjligheten att se mer av hemmet. Den har en upplösning på 2K och stöder Apple Home (även HomeKit Secure Video), Amazon Alexa och Google Home. Stöd finns för Wi-Fi 6 och Bluetooth 5.2. Lagring kan ske lokalt på microSD-kort, i molnet eller på en NAS.

Aqara Dual Relay Module T2 installeras bakom dina befintliga strömbrytare och kan därigenom styra olika typer av enheter. Den använder Zigbee 3.0 och får stöd för Matter via kompatibel hub. Mäter dessutom energiförbrukning och har 2-kanaler med maximal last om 10 A.

Aqara Ceiling Light T1M är en takarmatur med en diameter på 50 centimeter och kan ge 16 miljoner färger eller olika nyanser av vitt. Den omges av en separat RGB-ljuslist runt om som kan användas för att indikera larm av olika slag som vattenläckage eller om en dörr öppnas. Stöd för Matter finns via kompatibel hub.

Slutligen visas också ett EU-anpassat vägguttag upp som kan styras via appen för att sätta på eller stänga av olika elektriska apparater. Den använder Zigbee och fungerar även som repeater.

Vad blev ni mest sugna på?

Källa: Pressmeddelande

Tyvärr inte heller nu ett smart lås som fungerar i Europa…