Aqara väntas presentera en ny produkt inom kort

Från sajten:
image

Aqara har hintat om ett nytt produktsläpp via Twitter, förlåt X. En färgglad bild med avlånga sektioner innebär troligtvis en LED-strip.

Kinesiska företaget Aqara fortsätter att göra hemmen smartare med sina produkter. Nu visas en liten aptitretare upp via X som med glada färger troligtvis är deras första LED-strip.

🌈 Exciting New Launch Coming Soon! Get ready to elevate your home’s vibe 😏 pic.twitter.com/jYnoJ2wyoy

— Aqara (@AqaraSmarthouse) August 1, 2023

HomeKit News skrev i maj månad om en ny produkt vid namn Aqara Light Strip T1 så kanske är det en officiell lansering av denna som väntas nu. Denna ska kunna visa upp olika färger i olika sektioner samt kunna klippas till om så önskas. Ryktet säger kommunikation via Zigbee 3.0 samt att den ska kunna agera som en Zigbee-repeater när den är ansluten till en av företages hubbar.

Vad tror ni att det blir som visas upp officiellt?

Källa: Aqara

Från sajten:
image

Aqara lanserar nu sin första LED-strip för den globala marknaden. Den har dessutom stöd för Matter via Zigbee och adaptiv belysning i Apple Home.

Kinesiska företaget Aqara lanserar nu sin första LED-strip utanför den kinesiska marknaden. Nya Aqara LED Strip T1 finns i 2-meters längd men kan förlängas med 1-meters sektioner upp till 10 meter. Den kan även klippas till i 20 centimeters intervaller för att passa in bättre. Avklippta delar kan användas på en annan ljusslinga från Aqara med ett tillbehör. Ljusslingan kan visa upp till 16 miljoner färger via RGB CCT men också vita nyanser, detta i olika sektioner om 20 centimeter.

Via en kompatibel hubb finns det också stöd för Matter, då över Zigbee. Detta innebär då att den fungerar, inte bara med Apple Home utan även med Google Home, Amazon Alexa och IFTTT. Den sägs ha lägre strömförbrukning än motsvarande varianter som använder Wi-Fi för anslutning. I ett smart hem kommer den även att kunna agera som en Zigbee-repeater vilket ger ett stabilare nätverk i hemmet.

Aqara LED Strip T1 har även en inbyggd manuell kontroll för att styra belysningen. Vill man låta musiken styra finns det även stöd för “Local Music Sync Mode” och som grädde på moset stöder ljusslingan även adaptiv belysning i Apple Home. Kapslingsklassen är IP44 så den kan i vissa fall fungera utomhus också.

Mer information om Aqara LED Strip T1 finns att läsa på hemsidan. Rekommenderat pris är 49,99 euro.

Källa: Pressmeddelande

Sr ut att vara en riktig utmanare till Philips Hue. Alltid bra med konkurans.