Aqara Smarta Hem-hubben & så får du in dina Xiaomi-sensorer i Apple HomeKit

Från sajten:
Aqara Smarta Hem-hubben & så får du in dina Xiaomi-sensorer i Apple HomeKit | Teknikveckan

Vi har satt ihop en video på vad som är viktigt att tänka på när du ska börja sitt bygge av hemautomatisering med hjälp av Aqara och Homekit.

En av de mer prisvärda produkterna att starta med är Aqara från kinesiska Xiaomi som lanserades under 2019 i Sverige. Aqarahubben påminner mycket om Mijia hubben som funnits på marknaden ett längre tag. Mijia är också kopplat till Xiaomi. En hel del enheter från Mijia fungerar med Aqara hubben och från Aqaras kundservice så rekommenderar man även att hålla sig till Xiaomi Home appen som Mijia använder istället för Aqara appen.

Så varför ska man använda Aqara hubben då? Jo för att den har HomeKit funktionalitet. Det vill säga att du kan få in en hel del av enheterna som går in i Aqarahubben i Apples smarta hemlösning HomeKit.

I videon försöker vi även reda ut vilka saker som dyker upp beroende på vilken server Aqarahubben kopplar upp sig mot, och beroende på vilken server man väljer så bör man hålla koll på vilket land man köper enheterna.

Köp din egna Aqara hub hos Webhallen eller Kjell & Co.

Vad är det för vitt streck som syns i övre högra hörnet? Fel på skärmen eller ngt som tillhör nya iOS?

bild

Menar du prickarna? Det visar att telefonen använder två sim-kort och mottagningen för båda :slight_smile:

1 gillning

Snyggt, tack!

1 gillning

Kan man ansluta vilket Zigbee tillbehör som helst till Aqara hubben eller måste det finnas med i någon lista?
Jag tänker till exempel på Sensative Strips Guard PRO som ska släppas för Zigbee. Räknas sånt som liten sensor som går att paras eller kräver det en annan Zigbee-hub?

@Thor!

Nej, bara Xiaomi

Det behöver finnas i listan över enheter som finns i Xiaomi Home appen.