Aqara släpper ny motor för rullgardiner

Från sajten:
image

Har du en äldre rullgardin med kulkedja som du vill automatisera? Nu släpps snart en lösning för detta från kinesiska företaget Aqara.

Aqara Roller Shade Driver E1 är en ny produkt från Aqara som ser till att automatisera din befintliga rullgardin. Den fungerar med de rullgardiner som har någon form av kulkedja för att dra upp eller ner rullgardinen med. Kulkedjan fästs kring ett hjul som i sin tur sitter fäst vid en motor som drar runt kulkedjan.

Lösningen som sådan har funnits på marknaden ett tag men ofta till ett högre pris. Aqara är ju väl kända för sina prisvärda produkter som fungerar i våra smarta hem.

Aqara Roller Shade Driver E1 använder Zigbee 3.0 och läggs till i Aqara Home-appen. Den exponeras också i Apple HomeKit vilket innebär att du nu kan automatisera dina äldre rullgardiner och få ett smartare hem.

Aqara Roller Shade app

Rullgardinsmotorn drivs med ett inbyggd uppladdningsbart lithium-batteri och laddas via en USB-C port. Du kan också välja att driva med konstant ström via kabeln om du hellre vill detta. Enligt uppgift ska batteriet hålla i upp till 2 månader men allt beror på hur ofta du kör ner eller upp rullgardinen.

Priset är okänt än så länge men så snart vi får veta mer så skriver vi om det.

Källa: HomeKit News

1 gillning