Aqara presenterar motor för lamellgardiner

Från sajten:
image

Aqara fortsätter att presentera nya produkter och denna gång är det en motor för lamellgardiner. Än så länge bara för Kina men kanske kommer den hit så småningom.

Kinesiska Aqara vill verkligen att våra hem ska vara så smarta som möjligt och släpper nya produkter på löpande band. Aqara H1 Dream Curtain Motor är en motor för lamellgardiner. Motorn använder Zigbee för kontroll även om det medföljer en 433 MHz fjärrkontroll för lokal styrning.

H1 Dream Curtain Motor

Aqara H1 Dream Curtain Motor kan vinkla lamellerna 180° och klarar av vikter på upp till 50 kg. Värt att notera är att det inte är en motor för befintliga lamellgardiner utan såväl skena som tyger kommer att säljas av Aqara tillsammans med motorn. Totalt finns det tio olika tyger att välja mellan, både för mörkläggning och för ljusgenomsläpp.

Stöd för Apple Home finns utöver den egna appen Aqara Home så klart. Precis som med övriga produkter från Aqara väntas denna få stöd för Matter via gubbarna M2 eller M1S.

Källa: HomeKit News

Galleri

H1 Dream Curtain Motor
H1 Dream Curtain Motor
H1 Dream Curtain Motor
H1 Dream Curtain Motor

Kommer den gå att kopplas mot G2H PRO kameran som även agerar Hub?

Är kanske för många bättre att köra Roller Shade Driver E1. Vi använder den till lamellgardiner från Jysk, billiga men fungerar kanon och drivern är finemang till.

Lamellgardiner är enligt mig också gravt underskattat :slight_smile: