Aqara Presence Sensor FP2 får fler funktioner

Från sajten:
image

Närvarosensorn från Aqara får fler funktioner via en uppdatering vilket gör den än smartare. En av nyheterna är övervakning av sovande personer.

Kinesiska företaget Aqara fortsätter att göra hemmen smartare och nu är det via en uppdatering till deras närvarosesnsor, Aqara Presence Sensor FP2. Den kommande uppdateringen adderar tre nya funktioner till denna avancerade närvarosensor som använder millimetervågor för att hålla koll på var personer i ett rum befinner sig.

Tack vare användandet av millimetervågor så skiljer sig denna gentemot en vanlig rörelsesensor som inte har koll på om någon befinner sig i ett rum. Upp till 30 olika zoner i ett rum kan kontrolleras och programmeras till att få olika händelser att inträffa.

Firmware-uppdateringen som ger fler funktioner har versionsnummer V1.2.3_0002.0059. Med denna tillkommer tre nya funktioner:

  • Sleep Monitoring Mode som håller koll på en persons sömn vilket innefattar hur länge någon sover, sömntillstånd, hjärtslag och andning.
  • AI Person Detection ger enheten lokal AI för att kunna göra skillnad på mänskliga rörelser, husdjur samt exempelvis robotdammsugare och radiostyrda bilar.
  • People Counting håller koll på hur många människor som befinner sig i ett rum och när de kom in i rummet.

Dessa funktioner har tidigare rullats ut i Kina som fria men med en hint om att de kan komma att ingå i någon form av abonnemangstjänst längre fram. Inget har dock officiellt bekräftats kring detta.

Källa: HomeKit News

1 gillning