Aqara lanserar uppdaterad version av kameran G2H

Från sajten:
image

Strax innan jul dök det upp en nyhet om att Aqara uppdaterat sin G2H-kamera. Aqara Camera Hub G2H Pro består dock mest av interna uppdateringar.

Kinesiska företaget Aqara ligger inte på latsidan och utöver nya produkter med stöd för Thread så har de också passat på att uppdatera en av de äldre produkterna. Aqara Camera Hub G2H Pro är, som namnet antyder en, annan modell än den sedvanliga G2H som släpptes för ett par år sedan. Det är hemsidan HomeKit News som skriver om den uppdaterade versionen av G2H-kameran och det verkar mest röra sig om uppdateringar av hårdvaran då designen är densamma. Den äldre versionen hade en blå LED som visade status medan den nya ser ut att ha en flerfärgad LED beroende på vad som utförs.

Synfältet på kameran ska också ha utökats något, från 140° till 146°. Stödet för SD-kort ökar från 128 till 512 GB och när det gäller antal child devices så ska även detta öka från 64 till 128 stycken.

Enligt uppgift ska Pro-versionen nu också vara fullt kompatibel med både Amazon Alexa och Google Home genom att kunna visa livefeeds från kameran i de båda apparna. En kommande uppdatering ska även ge möjlighet till inspelning via NAS.

Funktionsmässigt verkar Aqara Camera Hub G2H Pro nu också stödja alla fyra olika larmlägen i HomeKit. Å andra sidan så verkar min vanliga G2H också göra detta, möjligt att det kommit en firmware-uppdatering som nu exponerar detta. Fler som har detta i sin vanliga EU-version av G2H?

Än så länge är Aqara Camera Hub G2H Pro bara släppt i Kina, när och om den når oss här i Europa återstår att se.

Källa: HomeKit News

Ja, jag har också fyra alarmlägen (om det är rörelse, djur, människor eller paket som avses) via Homekit och min G2H som står ute i stugan bakom isiga fönster…

Jag har den tidigare versionen och satte den i taket men får inte bilden rättvänd. Går det att göra på något vis?
Jag hittar inga inställningar i aqara appen. Kanske för att jag har kopplat den direkt mot homekit men hittar inga inställningar där heller.

    1. What if the video image of the Aqara Camera Hub G2H is inverted?

Enter the Aqara Home app, click on the “…” in the upper right corner > More settings > Camera settings > Video settings > Image inversion, and correct the video image by adjusting it up and down or left and right.

FAQ

1 gillning

Tack för svar/tips!
Jag har dock inte de tre prickarna. Kanske beror på att jag kör något homekit-läge utan någon användare.
Ska vid tillfälle testa att skapa upp en användare och se om prickarna kommer fram. Orkar jag inte skapa upp någon användare så får jag väl vända på kameran i verkligheten istället :laughing: