Aqara lanserar Matter-kompatibel dörr- och fönstersensor

Från sajten:
image

Aqara fortsätter att lansera produkter för våra smarta hem och med framtiden i sikte. Nya Aqara Door and Window Sensor P2 använder Thread och är kompatibel med Matter.

Kinesiska företaget Aqara har nu lanserat sin Matter-kompatibla dörr- och fönstersensor, Aqara Door and Window Sensor P2. Denna använder Thread för kommunikation och är kompatibel med Matter vilket innebär att användare inte behöver någon hubb för att ansluta produkten till sitt smarta hem.

Tack vare nyttjandet av Thread får användaren också en mer batterieffektiv produkt med lägre förbrukning, snabbare responstider och möjlighet att mesha i ett Thread-nätverk. Med stöd för Matter går den att ansluta till Apple Home, Google Home, Amazon Alexa, SmartThings samt Home Assistant utan krav på en hubb vilket varit fallet med företagets tidigare sensorer. Allt som krävs är att det finns någon form av Thread Border Router i hemmet vilket kan vara till exempel en Apple HomePod mini.

Aqara Door and Window Sensor P2 använder ett CR123A batteri med en kapacitet på 1 400 mAh. Den fästs med antingen självhäftande tejp eller magnet.

Aqara planerar för en egen Thread Border Router i samband med en kommande hubb, Hub M3 som väntas lanseras tidigt 2024. Då väntas även en uppdatering för appen Aqara Home som då får stöd för Matter.

Rekommenderat pris för Aqara Door and Window Sensor P2 är 32,99 euro och mer information om produkten finns att läsa på hemsidan. Svenskt pris är inte känt än.

Källa: Pressmeddelande