Aqara inleder ny satsning på det smarta hemmet

Från sajten:
image

Aqara storsatsar framåt på den europeiska marknaden med sina produkter för smarta hem. Nu vill man dessutom börja samarbeta kring installationer av dessa.

Kinesiska företaget Aqara har gjort sig ett namn med smarta, funktionella och prisvärda produkter för det smarta hemmet. Sedan ett par år finns de officiellt representerade i Europa och lägger till nya länder på löpande band. För att nå ut med hela konceptet kring det smarta hemmet riktar man sig nu till installatörer. Det som presenterats nu via ett pressmeddelande går under namnet Aqara Professional Partners Program och ska hjälpa installatörer att växa i sin verksamhet.

Som installatör lockas du med specialpriser på produkter från Aqara, tidig tillgång till nya produkter, utbildning, support och annat som behövs för att göra ett bra jobb. Programmet riktar sig också till redan etablerade verksamheter såsom installatörer av solskydd, dörrlås, hembio, inredningsdesigners samt elektriker. Aqara Professional Partners Program startar nu i oktober och första paketet som erbjuds är en rullgardinsmotor tillsammans med en hubb till ett förmånligt pris.

Vill du ansöka om att vara med i programmet gör du detta här.

Vad tror vi om detta? Kan det vara nästa steg som får det smarta hemmet att bli allt vanligare i våra svenska hem?

Källa: Aqara

Aqara gör helt ok grejer men den här videon osade amatörsskap.

Det allvarligaste tycker jag var att de har spänt dragavlastningen på ledarna och att jordledaren ska vara lite längre än de andra.

”Installatören” använde en skruvdragare (med träborr?) där han skulle behövt en slagborr. Och det står att man ska fästa med två skruvar men det struntade man i, troligtvis för att det var tungt att borra med träborr i betong och kanske att batteriet tog slut.

En halvmeter kabel hänger o dinglar ena stunden och är lite spänd diagonalt åt höger vid något annat tillfälle. Ingen borde vara nöjd över en sådan installation.

Kontrollpanelen sätter man lite snett en bit från fästet med kabeln i en båge…

Det är tydligen så vanligt att parkopplingen inte funkar att man känner sig manad att skriva ut att detta ofta strular och att man då behöver göra om processen…

Reagerade på dessa saker med. Dessutom ett hål ovanför hållaren på höger sida, kan det vara andra fästpunkten?

Vi har Aqura ute i stugan för att få kamera. Köpte den kombinerade kameran och hubben, vilket fungerar riktigt bra. Blir spännande att se hur det går denna vinter.