Aqara har fler nyheter på gång för våra smarta hem

Från sajten:
image

Häromveckan presenterade Aqara ett gäng nya produkter för marknaden. Det var dock inte hela sanningen för mer är på gång från dem.

Vid vårt besök på IFA 2023 passade vi på att ta ett snack med Filipp från kinesiska företaget Aqara kring det smarta hemmet. I deras monter visades deras nya produkter upp som presenterades förra veckan, bland annat en ny smart Pan/Tilt-kamera samt deras nya dörrlås (dessvärre inte för vår marknad). Filipp guidade oss igenom det smarta hemmet som Aqara ser på det för tillfället och utöver de nya produkterna visades, överraskandes även ett antal andra produkter upp.

Först av allt berättar Filipp att Aqara kommer att anpassa alla sina väggkontakter och vägguttag så att de passar i de standardiserade ramar som finns på europeiska marknaden. De som har storleken 86 x 86 millimeter vilket innebär att det går att använda ramar från exempelvis Schneider Exxact med Aqaras prylar framöver vilket är lysande!

En av de nya produkterna som inte nämndes förra veckan är Dimmer Switch H2 EU som givetvis också har stöd för Matter via Zigbee. Som ett komplement till deras produkter fick vi också se en Wireless Knob H1 som är en trådlös dimmerkontakt. Tidigare har de bara erbjudit trådlösa trappbrytare för svenska marknaden.

Den nya säkerhetskameran Aqara Camera E1 är en kamera av typen Pan/Tilt i en billigare prisklass. Detta då den inte har någon hubbfunktion vilket gör att de kan erbjuda den billigare. Upplösningen ligger på 2K och den har stöd för HomeKit Secure Video (Apple Home), Google Home samt Amazon Alexa.

En annan nyhet som visades upp var deras Dual Relay Module T2 som kan monteras på en DIN-skena via en medföljande hållare. Bonusfunktion på denna är att den kan mäta energiförbrukningen och även anslutas till en garageportsmotor för styrning av denna.

I deras monter visades också en del av de produkter som säljs exklusivt på den kinesiska marknaden. Det handlar om väggkontakter med kontrollmöjligheter som väcker ett enormt habegär. Deras Magic Knob V1 är en vridkontakt med ett härligt motstånd som skriker kvalitet. Via den inbyggda touchdisplayen går det att välja mellan vilka produkter som ska styras och sedan kan exempelvis belysningen dimmas via vridreglaget. Kvalitetskänslan på just denna imponerade stort. Filipp berättade avslutningsvis att det är inte helt omöjligt att vi får ta del av dessa, lite smartare väggkontroller så småningom även här i Europa. Vi får bara hoppas för jäklars vad trevliga de är!

Källa: Aqara

Galleri

1 gillning

Minst sagt...